En bred samling kulturungdomar deltog i UKM 2016

Ja då har årets upplaga av Ung Kultur Möts genomförts på Domsaga Musikhus. Under lördagen 16 april så fick men ta del av en bred samling av konstformer. Vi fick se fotografier, teckningar & målningar, skulptur, DJ, punkband och soloartister.

Som extranummer klev Iyambo Davidsson fram med sin virituella scenshow. Iyambo, som har en historia i tidigare UKM-festivaler, hade även en workshop under dagen för alla deltagare. Resultatet blev en väldigt uppskattad och kul film som spelades upp som sista akt. (Som ni kan se längre ner på sidan!)

Under kvällen fanns även en urvalsgrupp som hade till uppgift att ta ut representanter till kommande Länsfestival som äger rum i Sundsvall 20-21 maj. Deras jobb var inte enkelt. När det finns så många kreativa och duktiga ungdomar så är det otroligt svårt att plocka fram akter som de vill se en fortsättning med. Men innan kvällen var slut så enades man om följande akter:

Akter vi ser i Länsfestivalen 20-21 maj!

Scenkonst

Hårdgnissel
Ett punkband som spelat tillsammans i snart ett år och har bland annat spelat på Domsaga och Skvadern.
Medlemmar: Annie Boström (Trummor), Manfred Linde (Bas & kör) och Vera Ördell (Gitarr & sång).

Sebastian Berglund
En DJ på 19 år som i våras gick han ut gymnasiet och han har tidigare spelat på Uddas och på Aveny. Det är det här jag brinner för. Det är en dröm som funnits länge att kunna leva på det här.

Utställningskonst

Maya Kronman
Hon ställde ut blandade bilder i Mangastil gjord i tusch. Maya är 17 år och går sitt andra år på Skvaderns gymnasieskola.

Ylva Carlsson
Ylva är 17 år och började fotografera på Pipeline för drygt två år sedan. Sedan dess har hon sprungit runt med kameran på alla möjliga spelningar i Sundsvall.

På reservlistan ville Urvalsgruppen sätta upp följande akter:
Scenkonst – Amanda Lovevind & Utställare – Pi Selin

Artiklar om UKM 2016

 

Dela denna sida