Abhinanda + Leiah


Tider:
19.00 Insläpp/bar
19.30 Musikquiz
20.00 Leiah
21.00 Abhinanda

Priser:
Medlem 300 kr
Ordinarie 400 kr

Köp biljett ↗

ABHINANDA
I år är det 30 år sedan det legendariska Umeå-hardcorebandet Abhinanda startades och året då Darkness of Ignorance spelades in. 1993, året efter släpptes den, den första releasen på det ikoniska DIY skivbolaget Desperate Fight Records. En milsten i Umeås och Sveriges musikhistoria!
På många sätt har världen förändrats till det bättre de senaste 30 åren, men på flera sätt är den densamma och kanske värre. Kampen mot mörker och okunskap måste tyvärr fortgå. Vi måste alla höja våra röster och nävar, peka fingrar och skrika ut vår ilska över och mot de makthavare som låter; fake news, rasism, krig och krigshets spridas.

Vill du (åter)uppleva den gamla sortens gemenskap? Den som betydde livslång vänskap, som förändrade oss, som skapade något positivt av frustrationen och ilskan. I oktober kommer Abhinanda att bjuda på dängor som fångar upp och vräker ut allt det. Vi vet att du kommer vråla Needle, skrika Senseless och sjunga med i All of Us och fler gamla klassiker från hardcore-skattkistan.

Efter att vi alla fått begränsa våra möjligheter att samlas fysiskt, ser vi fram emot att känna bror- och systerskap i sing-alongs, circle pits, pile-ons och stage dives. Vi skapade något ingen annan gjorde. Låt oss bygga vidare på det tillsammans!

LEIAH
Leiah är tillbaka. Det har gått 20 år sedan det Pelle Gunnerfelt-producerade albumet ”Sound And Diversity” och det nya albumet ”Endless”. Denna gång producerat av Kristofer Jönson (Jeniferever). Sedan 1998 har Leiah turnerat Europa med band som The Get Up Kids, Strike Anywhere och At The Drive In. Efter en hypersömn mellan 2004-2019 var det dags igen. 2019 släpptes tre nya singlar, en Europaturné genomfördes och under pandemin spelades det nya albumet in som släpps i januari 2023 i Europa på ”Thirty Something Records” och i Japan på ”Friend Of Mine Records”. Som alltid handlar det om emo-punk med rötterna i 90-talet.


Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
6 maj 2023
19.00

LONG: 17.313041 LAT: 62.389822 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida