Cirkusfestival i Sundsvall


Fem dagar fulla av cirkusföreställningar och härliga möten och massor av trevligt folk att umgås med!
Med Kulturskolans interna föreställningar måndag och tisdag har vi festival i en hel vecka! Festivalen sker på olika platser i Sundsvall!

Program

Giron Sámi Teáhter

21 oktober, Konsertteatern
Med cirkus som tema och med hjälp av trollkarlen, clownen och akrobaten närmar vi oss våra samiska språk.

Bjäran & Kaaos Kaamos

22 oktober, Sveateatern
Genom nycirkus, ny folkmusik, videoprojektioner och uppspelade autentiska citat från ungdomar görs det osynliga synligt.

Face First

22 oktober, Sundsvalls Teater
Att handlöst kasta sig ut i det okända, med betydelsen att inte bara vara en utbytbar kropp på en scen eller ett ansikte dolt bakom en mask.

Kompani Giraff

23 och 24 oktober, Konsertteatern
Två cirkusartister bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi uppstår moment av balans, där nästan allt är perfekt och stilla.

Company Soon

23 och 24 oktober, Konsertteatern
Två storslagna cirkusartister. Bästa vänner och största konkurrenter. De kämpar hårt för att vara bäst, snabbast och starkast. De tävlar till den sista svettdroppen och går varandra på nerverna.

Kallo Collective

23 oktober Sveateatern, 24 oktober Konsertteatern
Only Bones är skapad av Thom Monckton och Gemma Tweedie, båda utbildade på Lecoq i Paris. I förställningen används kroppsmanipulation och ett modernt tillvägagångssätt till clowneri, för att skapa en orginal fysisk teater.

Cirkus Elvira

24-25 oktober, Sundsvalls Teater
Daff-Daff har en dröm. Han drömmer om att vara cykelakrobat, eller trollkarl, eller kanske lindansare. Drömmar kan oxå bli verklighet, tänker Daff-Daff, det är bara att sätta igång och försöka förverkliga drömmarna.

 

Biljetter bokar och köper du på Entré Sundsvall.


LONG: 0 LAT: 0 Adress: ,
Dela denna sida