Faysa Idle – Makten över framtiden


Makten över framtiden – en dag om litteraturens kraft med Faysa Idle, Veronica Palm och gäster.

Entré: Gratis upp till 20 år (biljett via Entré Sundsvall krävs)
Hämta din gratisbiljett

Välkommen till en söndag på Sundsvalls teater om fantasins och litteraturens förändrande kraft. Möt författarna Faysa Idle och Veronica Palm med inbjudna gäster.
Vilken framtid vill vi ha? Hur kan vi skapa en värld i jämställdhet, ett samhälle där mäns våld mot kvinnor har upphört och där alla är fria att skapa sina liv?

FAYSA IDLE
Stockholms förorter brinner och mitt i elden står Faysa. En ung poet med en fot på varje sida av ett gängkrig som slukat hundratals liv under det senaste decenniet. Hur skapar man sig ett liv när alla omkring en när som helst riskerar att dö? I sin bok “Ett ord för blod” berättar Faysa om sin uppväxt mitt i våldet. Faysa vill berätta, om livet, flickorna och kvinnorna, om sorgen och ilskan som driver henne framåt.

VERONICA PALM
Veronica Palm är författare, föreläsare och opinionsskribent. Hon är även ordförande i Alla kvinnors hus i Stockholm, Sveriges största kvinnojour. Veronica lämnade politiken efter många år i dess absoluta centrum och skrev då den feministiska idéboken “Systerskap”.

Hon skriver även spänningsromaner. Hennes senaste bok, “Ett högt pris”, handlar om ett brott som sker varje dag, i en verklighet få av oss ser. Den handlar om brottsoffer som misstänkliggörs och skadas för livet. Om män som smiter, sviker, slarvar och slår, men ändå framstår som helt normala. Och om kvinnor som på olika sätt hanterar sina liv i närheten av dessa män.

Arrangeras av Region Västernorrland, Tjejjouren Skogsrå, Kvinnojouren Sundsvall, Ibn Rushd, Mittlitt


Sundsvalls Teater Esplanaden 19 Sundsvall
22 okt 2023
13.00 - 15.30

LONG: 17.307884000000058 LAT: 62.38866429999999 Adress: Esplanaden 19, Sundsvall
Dela denna sida