Gatuplan + Bratland


GATUPLAN
Gatuplan kommer till Pipeline och bjuder på en vild blandning av punkrock av den gamla skolan, ska, rap och garagerock. Gatuplan frontas av Inge Johansson (känd från band som The (International) Noise Conspiracy, Against Me! Och Totalt Jävla Mörker) uppbackad av musiker från bland annat De Lyckliga Kompisarna, Crash Nomada och Twopointeight.

Debutalbumet ”Kampen går vidare!” släpptes förra året och fick bra med uppmärksamhet både i Sverige och utomlands. Bland annat utnämnde kanadensiska rockikonen Danko Jones den till årets platta i tidningen Exclaim! och svenska Nöjesguiden recenserade albumet som ”ett vitalt tecken för modern svensk punk”.
Singlarna ”Punkhjärta” och ”Dee Dee Ramone” som föregick debutalbumet satte tonen för vad Gatuplan handlar om – nämligen politiskt och känslomässigt laddad punkrock med attityd. Och även dom musikaliska rötterna lätt känns igen i tydliga blinkningar till Rancid, Ebba Grön, The Specials, The Streets och Public Enemy så är det inte tal om någon nostaglitripp eller sentimental musikalisk tillbakablick. Gatuplan är en logisk musikalisk fortsättning framåt, med avstamp i vår tid där vi behöver musiken mer än någonsin förut. Framtiden är punk – nu kör vi!

BRATLAND
Hellre en pose för mycket och ett ackord för lite. Så tycker iallafall Bratland från Åre. Bandet rör sig i skuggorna mellan rock och punk men lånar gärna från 60-talspoppen. Cocktailen du får är en dansant historia med sprakande gitarren i högt tempo. Bandet bildades när den gemensamma åtrån för bandet Randy avhandlades. Influenser från många Burning Heart-band hörs tydligt, och visst går det att höra lite skejtpunk där i? Gillar du Masshysteri, Ramones, The Hives, The Sonics och The Buzzcocks är detta något för dig.


Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
16 sep 2022
18.00

LONG: 17.313041 LAT: 62.389822 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida