General Knas + JAY


Sveriges tyngsta röst! General utan armé. En av våra främsta liveartister ger sig ut på fullspäckad skandinavisk turné våren 2019.

Det finns ingen på den svenska reggaescenen som de senaste tjugo åren har turnerat land och rike runt som Generalen. General Knas slog igenom i gruppen Svenska Akademien i början på 00-talet och har sedan dess släppt fem album som grupp och ytterligare fem som soloartist. Med hits som ”12/12”, ”Som Bob Marley” och ”Hetare än lava” och samarbeten med artister som Cherrie, Syster Sol, Sizzla, Labyrint och Antonio D med många flera finns det en betydande låtskatt att ösa ur.

Tack vare publiceringar i Aftonbladet Debatt och deltagande i SVT Opinion har spåret gått mer och mer från kontroversiell artist till erkänd samhällsdebattör. Tiden är inne för Generalen. Knivskarp anarkistisk samhällskritik och spirituella kärleksbudskap levererat på högklassiga reggae och dancehall produktioner med den patenterat tyngsta basen garanterar en minnesvärd konsertupplevelse. Generalen levererar musik för oss som vägrar ge upp kampen!

2018 släpptes hans senaste soloalbum ’Reggaestrerad’, ett hyllat och tidlöst roots-reggae album som bjuder på både kärlek, tankeställare och kängor riktade åt makteliten. Under våren 2019 åker han ut på sin tyngsta och mest genomtänkta turné någonsin. Med reggae legenden Partillo som Dj blir det Legalideng på några av Sverige, Norge och Danmarks fetaste venues.

Medlem 150:- 
Icke medlem 250:- 
Förköpslänk: https://billetto.se/sv/e/general-knas-support-biljetter-325103 ↗

Lokal support: JAY

Joakim Söderström, även känd som JAY, började sin resa inom musiken för ungefär 4 år sedan. Han var en vilsen gymnasieelev som i början bara letade efter en ny hobby. I samband med att Jocke avslutade sin basketkarriär så insåg han att han numera hade alldeles för mycket fritid som gick till spillo. Han behövde ett nytt kall, och sen hittade han hiphopmusiken. Jocke insåg väldigt tidigt i sin karriär att detta var något som han verkligen kunde se sig själv göra i resten av sitt liv. Med ett glödhett intresse för genren, en välgrundad förståelse för lyrik samt melodi så har han ständigt tagit kliv i rätt riktning. Och nu är JAY tillbaka, hungrigare än aldrig förr.

Ett kulturevenemang i samarbete med Sensus.


Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
15 mar 2019
19.00

LONG: 17.313041 LAT: 62.389822 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida