Johan Airijoki + Jan Boholm & Alla dessa år


JOHAN AIRIJOKI
2018 släppte gruvarbetaren och musikern Johan Airijoki sitt tredje fullängdsalbum ”En blyg viol”.
Tillsammans med sitt band Malmfältens Rockklubb har han de senaste åren turnerat från Gällivare i norr till Malmö i söder. Det har varit slutsålda klubbspelningar och festivalkonserter där den
golvade publiken fått uppleva laddade ögonblick fulla av Johans vackra glesbygdspoesi och krängande, svängande popinfluerade rock.

När Johan Airijoki själv får berätta om sin musik nämner han svänget:
– Musiken är hela tiden ett utforskade. Man hittar sitt uttryck. Det absolut viktigaste, tycker jag, det är groovet, svänget. Det är det som fångar mig, vilket inte alls behöver vara komplicerat. Bara
musiken känns, säger Johan Airijoki.
– Man får som en liten bit av vår kultur om man går och ser oss. Det är det samiska, det tornedalska och det svenska som blandats över tiden. Vi blickar utåt men gräver där vi står kan man säga.

Johan Airijoki är nu tillbaka inne i studion och skriver samt spelar in nytt material som beräknas komma ut i slutet av sommaren. Dessförinnan åker han ut på en mindre soloturné för att värma upp publiken inför vad som komma skall.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

JAN BOHOLM
Jan Boholm har jobbat som skådespelare sen 1985. Under alla år har han skrivit låtar och spelat in. Fram till 60 års ålder enbart för sig själv och de närmaste. Men efter 60 började han ta tag i musiken på allvar. Tillsammans med Joakim Hillborg började han spela in sin första offentliga skiva 2017 (Innan Allting Faller). Den släpptes på Massproduktion i november 2018. En mängd musiker medverkade på den. I samband med skivsläppet bildades bandet Jan Boholm & Alla Dessa År, som idag består av:

Jan Boholm – sång & gitarr, Jocke Hillborg – gitarr, Olov Sjögren – bas & cello, Göran Sjögren – elfiol, Torbjörn Åberg – trummor.

De spelar någon slags rockmusik. Eller snarare flera varianter av rock. Elektriskt, akustiskt. Bara eget material. Svenska texter om samhället vi föds, lever och dör i. Introverta och extroverta utbrott över tillståndet i världen. Stillsammare betraktelser om det som gör livet värt att leva. Hopp.

Under våren börjar de spela in en ny platta.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Medlem: 120:-
Ej medlem: 180:-

Förköp via https://billetto.se/e/johan-airijoki-biljetter-417162 ↗

Medlemskortet köper du här: http://pipelinesundsvall.se/medlemskap ↗

Du kan även köpa medlemskapet direkt i entrén.
25 år och under: 10kr
26 år och uppåt: 50kr


Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
3 apr 2020
18.00

LONG: 17.313041 LAT: 62.389822 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida