Klara & Jag


Mycket har hänt sedan 2017, då bandet Klara & Jag tog sina första stapplande steg ut i världen. Då spelade de kväll efter kväll för halvtomma källarlokaler i utbyte mot ett par öl. Idag får Sveriges Enda Kvinnliga Duo Inom Svensk Pop spelställena att höja sitt publiktak för att trycket är så stort.

Brytpunkten kom när de släppte sin första singel Samma gamla nätter, inspelad i ett sovrum i Uppsala, på Spotify. Redan efter en vecka låg låten etta på viral-listan och delades av stora profiler i sociala medier. Därifrån gick det fort – under samma höst blev Klara Tuva Wörmann och Johanna Frostling signade som både låtskrivare och artister under ett av världens största skivbolag. På fem år har de hunnit samarbeta med välrenommerade låtskrivare som Gustaf och Victor Norén, Thomas Stenström, Kristofer Östergren och Maria Andersson. De har också lyckats spela sönder hela ljudsystemet på Guldbaggens efterfest framför näsan på en snopen Mikael Persbrandt.

Efter ett par år i branschen vill duon nu gå tillbaka till sina rötter. De har gjort slut med skivbolaget, förlaget och bokningsbolaget för att få göra allt på sitt eget sätt, utan att kompromissa. Tillsammans med ett helt nytt team planerar de nu att släppa låtar på löpande band. Först ut är singeln “Nu grönskar det”, som sedan följs av ett album i två delar.

”Man måste bränna några broar för att kunna bygga nya” säger duon


Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
12 nov 2022
18.00

LONG: 17.313041 LAT: 62.389822 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida