KLUBB KAJAL: Priest + Ashbury Heights + Kitka


Tider:
18.00 Insläpp/bar/DJ

OBS: Åldersgräns 18 år denna kväll.

Den klassiska synthklubben KLUBB KAJAL återuppstår och firar sitt 20-årsjubileum på Pipeline! Daniel Westin och Magnus Bylund ligger bakom Klubb Kajal och ställer sig själva bakom skivspelarna för att hålla igång dansgolvet med synth, EBM, electro och annat. Utöver detta kommer kvällen att bjuda på tre liveakter i form av PRIEST, ASHBURY HEIGHTS och KITKA!

PRIEST
Priest är ett synthband som skapar musik med rötterna i elektroniska drömmars vidsträckthet. Målet med deras mångfacetterade profetia är att säkert vägleda mänskligheten till nästa evolutionära steg – sammansmältningen med maskiner. Den ockulta technopop akten från Sverige, som innehåller exmedlemmar från Ghost, kommer att kasta dig in i neonljuset från 80-talets sci-fi blandat med gotiska ljudlandskap.
Nyligen hemkomna från USA med flera europeiska turnéer och kritikerrosade releaser som ‘New Flesh’ och ‘Cyberhead’ bakom sig har de framgångsrikt skapat en växande fanbase över hela världen.
Missa inte chansen att uppleva ett unikt band på frammarsch! Det senaste albumet ‘Body Machine’ släpptes den 15 juli i år.

ASHBURY HEIGHTS18
Ashbury Heights bildades i Sundsvall 2005 av Anders Hagström och Yasmine Uhlin. Johan Andersson klev in i bandet som uppbackning i livesammanhang 2009.
Sedan debuten med singeln ”Cry Havoc” 2006 har Ashbury Heights släppt fem album och nått in i hjärtat på hundratusentals lyssnare världen över. Bandets glåmiga elektroniska pop präglas av personligt utlämnande texter om vardagliga ting; saker som kan vara svåra att prata om, men som kan kännas befriande att höra någon dela med sig av. Ashbury Heights beskriver sin musik som ”en trygg plats att dela med sig av våra misslyckanden, pinsamheter, sorger, och omöjliga drömmar”.
Under de senaste åren har bandet gett ut sex singlar inför släppet av den kommande antologiskivan ”Ghost House Sessions Vol. 1”; ett album som omtolkar och samlar tidigare outgivet material från bandets 17-åriga karriär.
Ashbury Heights har inte spelat i sin hemstad sedan 2006 och är otroligt taggade att för första gången stå på Pipelines scen; en scen som betyder otroligt mycket för alla tre medlemmarna och bidrog till att forma deras kärlek till musiken.

KITKA
Kitka är en Sundsvallsbaserad elektronisk popduo som startade sin musikaliska resa i Japan 2018. Sedan dess har det internationella fokuset varit stort och har tagit Kitka världen över för att bygga upp vad de kallar för Kitka-familjen.
Med ett album bagaget släpptes i början av 2022 deras andra: HOUSE OF K. Inför inspelningen av albumet beslutade Frida & Fredrik sig för att arbeta med en rad olika musiker och artister för att forma och måla ljudbilden med fler färger. Från lekfullt melodiösa popmelodier till kristallklara trap-beats hämtar HOUSE OF K inspiration från en mängd olika genrer som tillsammans skapar det unika Kitka-soundet.
Kitka har under 2022 rest med sin musik till bl.a England, Island, Danmark och nu senast Kanada. Deras signum är en energisk liveshow som lämnar få stillasittande!

Arrangemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.


Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
1 apr 2023
18.00

LONG: 17.313041 LAT: 62.389822 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida