Onsdagscafé på Pipeline: Musikrörelsen – Den svenska proggen


Onsdagscaféerna är äntligen tillbaka! Det är alltid fri entré, dörrarna öppnas 18 och artisten står på scen 19 – antingen på den mindre caféscenen eller i stora konsertlokalen, beroende på akt och tillfälle. Kom från klockan 18, ta med familj och vänner, köp gott fika och njut av våra härliga onsdagsakter! Presenterad av Stig Jäderberg

En storytelling-livedokumentär-konsert om svenskt 70-tal. Ur en politisk frustration och en önskan att göra världen bättre, och ur en musikalisk frustration och en vilja att skapa en egen musikkultur, växer i Sverige under 70-talet – med start i Gärdesfesterna 1970 – en rörelse som är unik: Musikrörelsen, även kallad den svenska proggen.

Vi gör en resa som startar med Hansson & Karlsson och kulminerar tio år senare med Tältprojektet. Däremellan får vi möta Pugh, Contact, Träd Gräs och Stenar, Bo Hansson, John Holm, Monica Törnell, Blå Tåget, Hoola Bandoola Band, Nationalteatern, Nynningen, Marie Selander, Kebnekajse, Samla Mammas Manna, Ola Magnell, Turid och många fler.

Vi följer hur nya alternativa oberoende skivbolag som Silence och MNW utmanar etablerade kommersiella bolag som Sonet och Metronome.
Vi får också följa hur en växande politisk dogmatism bidrar till att Musikrörelsen så småningom krackelerar. Och så är det ju…allting går i cykler…alla epoker tar slut.. något annat tar vid.

Föreställningen består av tre byggstenar som hela tiden avlöser varandra i ett varierat flow: Berättandet, visuella projektioner (liveklipp, filmklipp, bilder) samt låtar som framförs med sång, akustisk gitarr, elgitarr och munspel.


Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
26 okt 2022
18.00

LONG: 17.313041 LAT: 62.389822 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida