Pönkfest!


Club Deströyer bjuder in till en kväll i punkens tecken, där vi blandar legendarer med nya stjärnskott på punkhimlen! Vi säger välkommen till Michale Graves, De Lyckliga Kompisarna, Strebers, Stilett och Hårdgnissel.

Biljetter: http://www.tickster.com/events/5tva44x0xbetm9w ↗
Ålder: 18+

Michale Graves
Michale Graves (Ex-Misfits) ansluter till Pönkfest i Sönnsvall!
Graves tog över micken efter Glenn Danzig i legendariska skräckpunkarna Misfits och var vokalist mellan 1995-2000, och kan höras på släppen ”American Psycho”, ”Famous Monsters” och ”Cuts from the Crypt”. Efter hans tid i Misfits har han haft en mängd olika projekt och under denna turné kommer han med fullt band och kör en Misfits-special från hans tid i bandet samt eget material!

De Lyckliga Kompisarna
De Lyckliga Kompisarna, eller DLK, är ett klassiskt punkband som aldrig går ur tiden, precis som deras många klassiska låtar. Ursprungligen verksamma åren 1989-1997 var de ett av de band som vid 1990-talets början utgjorde “den andra punkvågen” med alster som låten “Ishockeyfrisyr” (vardagligt kallad “Hockeyfrilla”).

Efter lite drygt 10 års uppehåll återförenades bandet 2008 och har sedan dess släppt två EP och tre fullängdare därav den senaste ”Pengar har inga ögon” kom 2018. Oh Yes, There Will Be Allsång!

Strebers
Kultpunkarna Strebers bildades i mitten utav 80-talet av gitarristen och sångaren Micke ”Ulke” Johansson, basisten Pelle Pettersson och Johnny Rydh på trummor. (Micke Blomqvist var gitarrist i Strebers ett par år runt 1987 men lämnade gruppen igen då Asta Kask återförenades.)

Två släpp, ”Ur led är…” & ”Öga för öga” hanns med innan en paus uppstod 1988 när basisten lämnade skutan, men Johansson och Rydh hittade tillbaks när Fredrik ”Ztikkan” Blomberg trakterade instrumentet istället. 

Med släppen ”I fädrens spår” & ”Kallt stål, varmt blod” hittade bandet ut till en allt bredare publik och framtiden låg för deras fötter när allt fick ett abrupt slut efter att Rydh omkom i en bilolycka. Kvarvarande medlemmar hedrade sin bandkamrat med släppet ”Till en vän” och en avskedsturné tillsammans med Stefan ”Stipen” Carlsson vilket sedermera ledde fram till bildandet utav Dia Psalma.
Ett par återföreningar har det blivit genom åren men det var med sitt 30-årsjubileum 2015 som bandet återuppstod på allvar.

Stilett
Stilett är ett punkrockband bildat av Adam (ex. Tysta Mari) och Crippe (Bombshell Rocks) Tanken var aldrig att starta ett band – mer än att lira “Rancid-punk-på-svenska” och släppa en demo. Det som från början bara skulle vara kul blev lite för kul och dessutom riktigt bra. I det här fallet blev resultatet att fler låtar skrevs och ett band bildades på riktigt.

Man ringde upp några polare (Totte från Twopointeight och Inge från The International Noise Conspiracy) och Stilett var därmed ett faktum. 
2014 kom deras självbetitlade debutplatta och 2018 släpptes ”Sassa”. 

Hårdgnissel
Punksvall lever! Ingen behöver oroa sig för punkens framtid när det finns akter som Sundsvallsbaserade Hårdgnissel. 
Ynglingarna ligger under 20-strecket men spelar punk som om det var 1982 och har släppt en fullängdare, ”Befordran till härligheten”, laddad med samhällskritiska och ironiska texter där livsviktiga teman som sexism, psykisk ohälsa avhandlas. Allt med en punkig charm som fått Fredrik Strage att lyfta fram bandet i TV4:s TV-soffa.


Club Deströyer Esplanaden 29 Sundsvall
9 mar 2019
19.00

LONG: 17.306234399999994 LAT: 62.38629619999999 Adress: Esplanaden 29, Sundsvall
Dela denna sida