Punken är vår!


Vi bjuder Punksvall på det fetaste punkkalaset i mannaminne!
Utöver att vi toppat laget musikaliskt, så kommer Pelle Dahlström (Second Class Kids Records) att både kränga plattor och agera punk-DJ denna kväll.

OBS: Fler band tillkommer! Håll dig uppdaterad här. ↗

VÄRLDEN BRINNER
Världen Brinner jobbar stenhårt för att steg för steg ta natten tillbaka. Rocken lever och är hungrig. Med sin medryckande och känsloladdade rock/punk sätter dom verkligen både spelställen och känslor i brand. Budskapen går inte att ta miste på – kvinnor ska ta plats, och världen borde vara en bättre plats för alla!
Världen Brinner har blivit ett namn att räkna med i Sveriges musikscen, med sina frekventa och täta skivsläpp och många livespelningar har intressent för bandet stadigt ökat.

JOHAN JOHANSSON
Johan Johansson har verkat som soloartist sedan 1988 och har gjort det mesta bland det bästa inom svensk musik under fem decennier. Han har spelat och skrivit låtar med bl.a. KSMB, Strindbergs och John Lenin och har producerat artister som Stefan Sundström, Lars Winnerbäck, Kjell Höglund och De Lyckliga Kompisarna. Johan har även skrivit två böcker, arrangerat festivaler och gjort en hel del annat dumt här i livet. Och än är det inte slut.

BONNI PONTÉN
Är du bekant med Asta Kask eller Cosa Nostra så behöver Bonni Pontén ingen närmare presentation. Bonni har inte bara frontat dessa legendariska band utan grundlagt det svenska punksoundet sedan tidigt 80-tal. Den här kvällen står Bonni ensam med en gitarr, men med publiken ständigt i sin hand. Bonni är en underhållare av rang, och vi kan nog förvänta oss både nytt och gammalt material från hans outtömliga låtskatt.

BJÖRNARNA
Björnarna från Uppsala är veteraner inom svensk trallpunk, med sina fantastiskt finurliga texter och välspelat punkröj. De har flera album på sitt samvete och senaste ”Det sämsta” var enligt många det bästa som kom det året. Gillar du finessrik och supermelodisk punkrock i ett rasande tempo så kommer du att älska Björnarna.

FRUKTANSVÄRLD
Gävlebandet Fruktansvärld lirar fartfylld trallpunk à la 90-tal med Asta Kask, Strebers och Radioaktiva Räker som gemensamma nämnare. Snabbt och energiskt med mycket melodier och finurliga texter, och så har det låtit sedan starten 2020. Sedan dess har en splitvinyl med Lastkaj 14 släppts, ett knippe spelningar avklarats plus ett nytt album som spelats in, och som släpps i sin helhet till årsskiftet på skivbolaget Second Class Kids Records.

KARDBORREBANDET
Punk från “schlätta”! Med lite trall i ena benet och svensk punk i det andra, och sen “det lilla extra” i det tredje, har de 5 medlemmarna i “KBB” det bästa av två världar på sin repertoar. Med en arg kvinnoröst i fronten garanterar de att fullt ös och energi på scen är ett faktum! Den tokhyllade plattan “Helt inkompetent” släpptes våren 2022.

DJ: PELLE DAHLSTRÖM (SECOND CLASS KIDS)
Skivbolagsdirektören för punkbolaget Second Class Kids Records både kränger vinyler och spelar musik denna kväll. Räkna kallt med en mix av dansant punk och melodier som fastnar i skallen ända till veckan därpå!

Köp biljett


Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
15 apr 2023
17.00

LONG: 17.313041 LAT: 62.389822 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida