Slowgold + Tomas Rimeika


Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar.

I april 2022 släpptes Slowgolds sjunde skiva Kärlek och där Aska var tung och ödesmättad, så har Kärlek ett enklare, intimare och mer direkt språk. Oro och ilska har fått stå tillbaka för klarhet och en lättnad över att ha kommit igenom stormen. Skivan har även sina egna transformationer, den är sin egen berg- och dalbana. Kärlek är precis som Aska inspelat tillsammans med Mattias Glavå, men mixat av Thomas Andrén (Studio Oodion) och Amanda själv.

Musiken har kallats drömrock och rötterna står att finna genom hela rockhistorien. På detta album hör man ekon från Cocteau Twins, Nick Drake, Yo La Tengo, The Cure och Stina Nordenstam. Med mer plats för synt och fler melodiska utsvävningar har Slowgold tagit ett steg vidare från tidigare album och samtidigt ytterligare utkristalliserat det egna soundet.
Live är Slowgold Amanda Werne (sång/gitarr), Johannes Mattsson (bas), Erik Berntsson (trummor) och Viktor Hanson (synth/keyboard).

Support denna kväll är TOMAS RIMEIKA:
Säfflesonen Tomas Rimeika solodebuterar! Efter över 200 gig i nio olika länder med banden The Rhymes, Frantic Sunday och Scandal Beauty är det nu dags för frontmannen att släppa solosånger på svenska. Singlarna Säffle, Passion och Sifhälla roterade under hösten och vintern på Sveriges radio. Sistnämnda sång blev vald till veckans fynd av HYMN. I början av september släpps debutalbumet Byälvdalen med efterföljande Sverigeturné. “Sångaren Tomas Rimeika Karlsson balanserar, klättrar, stage divar, tar foton och filmar sig själv och publiken samtidigt som han sjunger – riktigt bra dessutom – i låtar med tempo och enkla refränger.” Josefine Bellan, Kristianstadsbladet.

Entré:
Medlem 200 kr
Ej Medlem 250 kr
Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2022 i entrén
Köp medlemskort för 2022 HÄR ↗


Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
14 okt 2022
18.00

LONG: 17.313041 LAT: 62.389822 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida