Sundsvall Block Party 2018


Ringa in helgen den 24-25 augusti i kalendern, för femte året i rad går nämligen Sundsvall Block Party av stapeln!

Pipeline – Sundsvalls Musikforum, Sensus Studieförbund och First Hotel Strand med restaurangen The Steakhouse, Sundsvalls Museum och Favi Sundsvalls Kommun slår än en gång sina påsar ihop och arrangerar årets kvartersfest.

En både gratis och billig festival, gatuscenen är öppen för alla och har 3 akter per kväll. Inträde krävs för klubb- och hotellscenen. På hotellet gäller även 18-årsgräns.

Där Kyrkogatan möter Strandgatan samlas 18 akter på 3 scener. Tack vare ett fantastiskt samarbete kan vi stolta presentera ett otroligt bra utbud av artister i olika genres, det finns något för alla smaker.

Förköpspris är
1 Dag under 18 år: 100:-
1 Dag över 18 år: 150:-
2 Dagar under 18 år: 150:-
2 Dagar över 18 år: 200:-

Pris i dörren är
1 Dag under 18 år: 150:-
1 Dag över 18 år: 200:-
2 Dagar under 18 år: 200:-
2 Dagar över 18 år: 250:-

De åtta första akterna vi avslöjar är:

Sofia Jannok 
Med två Grammisnomineringar i ryggen och det megahyllade fjärde albumet ORDA – This is my land, har Sofia Jannok på allvar greppat micken på svenska musikscenen och visat att en drottning från norr är här för att stanna.
Musiken spänner över dynamiska landskap där Sofia Jannoks vida röst påminner om stolt urkraft i popmelodiernas enkla självklarhet.
Sofia Jannok har aldrig varit rädd för att uttrycka sin åsikt. I videor som We are still here och ÁHPI tar hon tydlig ställning mot den massiva exploateringen av naturresurser i Sápmi.
2017 tilldelades Sofia Konstnärsnämndens långtidsstipendium.

Love Antell
Love Antell föddes av finska föräldrar i Stockholm 1980 och har främst gjort sig känd som frontman för det “The Clash”-doftande punkbandet Florence Valentin, som rönt framgångar med skivor som “Pokerkväll I Vårby Gård” och “Spring Ricco”.
Love har också varit gitarrist i legendariska Perssons Pack, samt haft en framgångsrik solokarriär på senare år, med till exempel en hyllad debutplatta i form av “Gatorna Tillhör Oss” och bejublade framträdanden i populära program som “Så Mycket Bättre” och “Så Ska Det Låta”.
Love Antell står stadigt på jorden med ena foten i punken och den andra i det folkkära.

Louise Lemón
Det skandinaviska mörkret, kylan och blåsten flätas in som en konstant underton i Louise Lemóns låtar.
Hon spelade in sitt debutalbum i en hemsökt stuga i norra Sverige och flög sedan till Seattle för att mixa den tillsammans med Randall Dunn (Sunn O))), Myrkur, Chelsea Wolfe m.fl). Inramningen är kuslig och befinner sig ljusår ifrån det nutida poplandskap vi blivit vana vid.
Vad blir då resultatet? Sångerna låter som att de hör hemma i en av södra Kaliforniens musikaliska kanon av gotiska album. På samma sätt förpassar de lyssnaren till en dystrare, råare plats och de har den hypnotiska, övernaturliga skärpa som uppstår när en skitig blandning av gitarrer tar över.
Louise Lemón är utan tvekan en av de mest hajpade artisterna i Sverige för tillfället, med bland annat kommande spelningar på till exempel mytomspunna festivalen Roadburn.

Death Injected Black Metal
Gillar du tunga riff, svängigt groove och wahwah-pedaler? Då är garagedoftande stonerrockarna Death Injected Black Metal någonting för dig!
Bandet bildades av rutinerade musiker från bland annat Kill Kill Pussycat, i januari 2017.
Sedan dess har bandet levererat attityd och boogie av högsta klass.
Saknar du Iggy & The Stooges samt undrar vad som hände med amerikanska Kyuss har vi kanske inte svaren, men åtminstone en lösning och den heter Death Injected Black Metal!

Cherrie
Cherrie debuterade med låten ”Intro” som släpptes 2014 och följde sedan upp med uppmärksammade hiten ”Tabanja” som blev nominerad till ”Årets video” och Cherrie till ”Årets Nykomling” på Grammisgalan 2016. I april 2016 släppte hon sitt debutalbum “Sherihan” och vann bland annat pris på Grammisgalan, P3 Guld, Manifestgalan 2017.
På låten “Aldrig Igen (Må Sådär)” gjorde Cherrie ett uppmärksammat samarbete med Stormzy, ett samarbete som ledde till att hon åkte med som support till Stormzy på hans europaturné våren 2017. Under sommaren var Cherrie en av sommarpratarna i programmet Sommar i P1.
Cherrie handplockades till 30 Days i LA och 30 Days in Chicago, med talanger från hela världen. Under sin månad i Kalifornien prydde hon billboards runt om i Los Angeles och öppnade för Jhené Aiko inför ett utsålt Avalon. I Chicago gjorde hon ett hyllat framträdande då hon uppträdde samma kväll som Daniel Caesar.
Under hösten 2017 släppte Cherrie låten ”163 För Evigt” som blev en viral succé som plockades upp av radio i bland annat Storbritannien och Kanada. På bara någon vecka fick videon en miljon visningar på Youtube och Rihanna, SZA och Kehlani uppmärksammade låten.
Med ett nytt album i maj samt artistsamarbeten från USA och UK, så står 2018 inför Cherries fötter.

Johan Airijoki & Malmfältens Trio 
I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier hörs ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen efter en blöt kväll. Och om man lyssnar riktigt noga bakom hans starka röst som skulle kunna få en arena att kännas intim så kan man nog höra en varm brasa uppe på ett fjäll eller kanske en malmtruck som jobbar oförtrutet för att försörja alla de som väljer den enkla vägen och flyttar till Stockholm.
EPn “Jag tror det handlar om att” skapades i samarbete med The Tallest Man On Earth och följdes upp av en turné med fullsatta konsertlokaler runt om i landet.
I April 2017 släppte Johan sitt andra soloalbum “Allting kommer att bli bra”, ett album som rosades av kritiker och publik. Redan nu, drygt ett år senare är han tillbaks med albumet “En blyg viol” som har hyllats av så väl kritiker som publik. 
För instrumenthanteringen står fortfarande polarna i Malmfältens Rockklubb.

“Tänk dig en lägereld i kraftiga minusgrader där de alkoholfyllda ångorna syns i luften. Tänk dig en trubadur som sjunger för att överleva. Där har du Johan Airijoki.” -NSD
Länkar:
Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=hhMrQIiDgOg ↗
Recension-DN
http://www.dn.se/ ↗…/johan-airijoki-allting-kommer-att-bli-b…/
Spotify
https://open.spotify.com/artist/44QHMw19l7LtXTOsgBcFzv ↗

Animal Nights 
Animal Nights är en melodisk punktrio från Sundsvall, med erfarna ansikten från Sundsvalls musikliv.
Samtliga bandmedlemmar har bland annat spelat i ”cirkuspunkbandet” Psycho Poetry – men inte samtidigt.

Influenser kommer främst från den amerikanska punkscenen, och ligger genremässigt nära band som
Descendents, All och The Living End – ösigt, melodiskt, välsnickrade låtar och snygga harmonier.

Animal Nights:
Theresa Bystedt: sång, bas
Thomas Björling: gitarr, sång
Olle Groth: trummor

Facebook:
http://www.facebook.com/animalnightsband ↗

Video: They Live
https://www.youtube.com/watch?v=_DS5esxye6o ↗

Singel: They Live
https://open.spotify.com/album/2jt3ecA98ykV519D2pHh4W ↗

3-spårs självbetitlad EP (2017)
https://open.spotify.com/album/0dCe2TSX7IYTMj6rtpYHJG ↗

Trenne 
Trenne är en trio bestående av Jenny Runa, Hanna Fällgren och Ida Viklund. Aktuell med en konsert där Trenne tonsatt dikter av den amerikanska poeten Emily Dickinson. Live blir det en intim föreställning med piano, tvärflöjt och stämsång.


Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
24 aug 2018 - 25 aug 2018
15.00 - 23.59

LONG: 17.313041 LAT: 62.389822 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida