Teater & eftersnack med fika


Unga Magasinet bjuder på teater med eftersnack och fika. Begränsat antal platser. Hojta till personal med namn och telefonnummer och din ålder, eller skriv via våra sociala medier.

Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå!

(Vi träffas på Unga Magasinet kl 18 och går tillsammans upp till Teatern. Teatern börjar 18.30. Efteråt går vi tillbaka till Unga Magasinet där vi har eftersnack och vi bjuder på fikat till).

Vad händer när vi skapar oss en egen bild av verkligheten baserad på fragment?

Magda måste ta sig till Skåne. Där finns Eddie – drömkillen hon träffat online, som plötsligt hintat om att han tänker begå självmord.

Bo-Göran har precis hånats i sociala media. Hans kommentar ”JA SKITER I ATT DET ÄR FEJK DET ÄR FÖRJÄVLIGT ÄNDÅ!” om en satirartikel pekas ut som oerhört korkad. Nu är han på väg till jobbet men vill egentligen inte dit.

Precis när Bo-Göran ska svänga i en korsning ser han något. En flicka. Hon står vid vägkanten och liftar. Säger att hon till varje pris måste till Skåne. Kan han hjälpa henne?

I en kvick föreställning om förhastade slutsatser och längtad verklighet följer vi Magda och Bo-Göran på deras resa söderut. Ryktena sprider sig snabbt över nätet. Var är Magda? Är hon kidnappad? Lever hon ens?

Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå undersöker människors dragning till att skvallra och gadda ihop sig i avsaknad av källkritik och ansvar.

Föreställningen är skriven av Manda Stenström, fritt efter Jack Werners succébok. I rollerna ser vi bland andra Jens Wieselblad Nilsson, som tidigare gjort bland annat Tartuffe och Fyra spänn city hos Teater Västernorrland.

Föreställningen är ett samarbete med Estrad Norr.


Unga Magasinet Packhusgatan 4 Sundsvall
4 nov 2021
18.00

LONG: 17.312031400000023 LAT: 62.3915504 Adress: Packhusgatan 4, Sundsvall
Dela denna sida