Kompiskortet – ett steg på vägen mot ökad tillgänglighet inom Sundsvalls kommun

Nu blir det enklare för personer med vissa funktionsnedsättningar att delta i avgiftsbelagda kultur- och fritidsaktiviteter.

Kompiskortet gäller för den som på grund av en funktionsnedsättning har en insats enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) eller en insats från kommunens socialpsykiatri. Personen ska ha fyllt 13 år och vara folkbokförd i Sundsvalls kommun.

–  Alla människor ska kunna ta del av det kultur- och idrottsliv Sundsvall erbjuder. Därför är jag glad att vi i bred majoritet beslutat att införa kompiskortet som möjliggör för fler Sundsvallsbor att få en rik fritid, säger Niklas Evaldsson (V), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

– Att ta fram Kompiskortet har varit ett roligt och givande samarbete över våra förvaltningsgränser. Vi hoppas och tror att Kompiskortet kommer bidra till att fler i vår kommun kommer att delta i kultur- och fritidslivet. Vi håller också tummarna för att föreningar och andra aktörer ansluter sig så att det blir ett stort utbud av aktiviteter, säger Agneta Forsberg Rönnqvist, vård- och omsorgsförvaltningen/individ- och arbetsmarknadsförvaltningen och Viktoria Hallberg, kultur- och fritidsförvaltningen som tillsammans har drivit arbetet med Kompiskortet.

Gå två betala för en

Den som har ett Kompiskort betalar som vanligt för aktiviteten och får ta med en kompis som följer med gratis. Personen bestämmer själv vilken kompis den vill ta med sig, det kan till exempel vara en vän, släkting eller personal och det behöver inte vara samma person varje gång. Genom att kunna ta med sig en kompis kostnadsfritt kan fler få det stöd och den trygghet de behöver för att kunna testa nya aktiviteter och möta nya människor.

Tillsammans gör vi Sundsvall tillgängligare

Kompiskortet gäller inom flera av Kultur och fritids verksamheter. Föreningar och andra aktörer inom kultur- och fritidsområdet är välkommen att ansluta sig till Kompiskortet för att bidra till ett tillgängligare Sundsvall.

Mer information om Kompiskortet, hur du ansöker eller ansluter dig hittar du på sundsvall.se/kompiskortet ↗

Kontakt

Niklas Evaldsson (V), ordförande kultur- och fritidsnämnden
Telefon: 073-866 52 88, e-post: niklas.evaldsson@sundsvall.se ↗

Frågor om att ansöka om Kompiskortet
Agneta Forsberg Rönnqvist, vård- och omsorgsförvaltningen/individ- och arbetsmarknadsförvaltningen
Telefon: 070-564 53 48, e-post: agneta.forsberg@sundsvall.se ↗

Frågor om att ansluta förening eller annan verksamhet till Kompiskortet
Viktoria Hallberg, kultur- och fritidsförvaltningen
Telefon: 072-085 07 50, e-post: viktoria.hallberg@sundsvall.se ↗

Senast uppdaterad: 2021-11-23, 12:18

Dela denna sida