Lögdö Vildmarkscamp

Lögdö Vildmark är en naturskön upplevelse där du kan paddla kanot, fiska och uppleva fin lägergemenskap med utbildade lägerledare.

Vi har tillgång till två öar i Stora Skälsjön där ungdomsläger sker varje sommar. Cirka 200 ungdomar packar sin ryggsäck varje sommar för att följa med fritidsledare från kommunens gårdar till Lögdö Vildmark. Väl på öarna förbereds lägerplatser, kåtor och tält. Vanligtvis är ett sådant läger under två dygn men kortare och spontana tripper förkommer också.

Exempel på aktiviteter

KOSTNADSFRITT! Anmäl dig till din närmsta fritidsgård!

Robinsonläger

Utmana dig själv och dina vänner i ett Robinsonläger under sommarlovet!
Du och dina vänner blir utkörda på egna separata öar i Skälsjön för att klara er i tre dagar.
Det ni får med er ut är: Presenning, kniv och eldstål. Ni tävlar mot andra i olika överlevnadstävlingar om mat, redskap och andra saker som blir lyx på er öde ö.
Ni behöver minst vara 4 personer och max 6 i varje lag. Tävlingarna kan tex vara att snabbast göra upp eld, bygga pilbågar, och flotte mm. Andra lag kan samtidigt befinna sig på andra öar som ni sedan kanske stöter på i era uppdrag.

Lögdö vildmarksby

Kom upp över dagen eller stanna upp till 3 dagar i Lögdö vildmarksby.
I vildmarksbyn finns 3 mindre stående tältkåtor för 5-6 personer per tält. Det finns även en stor tältkåta som rymmer upptill 25 sittande samtidigt. I vildmarksbyn, kan du paddla kanot med dina vänner, bada, basta och fiska. 

Vattensport i Lögdö

Kom upp med din fritidsgård och åk Vattenskoter, ring, wakeboard och basta en hel dag.
Träffa ungdomar från andra gårdar och lär dig lite ”överlevnadsskills ”medan vi grillar och chillar och väntar på din tur att få åka. Tag med badkläder, handduk och varmare kläder då det kan bli kyligt efter en dag på sjön.

Utrustning

I Lögdö finns det alltid en basutrustning som ställs i ordning inför varje sommar. Det som finns på plats är kåtor, båt, kanoter & Flotte samt grillplatser med ved.

Sedan finns det kringutrustning som man kan låna vid behov såsom tält och triangiakök med mera. Men tanken är att de som är på läger har med sig den utrustning utöver som passar just deras behov vid lägerdagarna.

Jag vill gärna åka dit!

Är du sugen på vildmarksliv, fiske, kanotpaddling, läger & sköna stunder i naturen ska du kontakta din närmsta fritidsgård så hjälper dom dig.

Se filmen om Lögdö Vildmarkscamp ↗

Dela denna sida