Lögdö Vildmarkscamp

Lögdö Vildmark är en naturskön upplevelse för dig som vill komma nära vildmarken men ändå inte för långt ifrån civilisationen.

Vi har tillgång till två öar i Stora Skälsjön där ungdomsläger sker varje sommar. Cirka 200 ungdomar packar sin ryggsäck varje sommar för att följa med fritidsledare från kommunens gårdar till Lögdö Vildmark. Väl på öarna förbereds lägerplatser, kåtor och tält. Vanligtvis är ett sådant läger under två dygn men kortare och spontana tripper förkommer också.

Sommar i Lögdö
Sommaren i Lögdö är ett paradis för ungdomar. Det finns möjlighet att fiska intill lägerplatserna samt i tjärnar i hela Lögdö området. Bada kan man göra runt om öarna. Varför inte bada i vår nya bastu och sedan slänga sig i sjön!

Olika aktiviteter som paintball, Robinsonläger, flugfiskekurs kan ordnas efter önskemål. Åka båt, paddla kanot, sola, idka olika utelekar eller bara koppla av är nog så viktiga aktiviteter som inte får underskattas.

Vinter i Lögdö
Vintern i Lögdö är lika spännande som sommaren. En populär aktivitet är pimpelfiske & korvgrillning eller skotersafari.
Det går alldeles utmärkt att åka till Plåtviken och promenera ut till öarna.
Andra speciella aktiviteter kan ordnas av personal efter önskemål, t.ex. snöskoterutbildning i Lögdö med skotersafari på programmet.
Vid sådana tillfällen hämtas man i Plåtviken. Vill man själv ta sig till Lögdö med skoter finns det skoterled från Liden. Ledkarta finns på bensinmackar.

Utrustning
I Lögdö finns det alltid en basutrustning som ställs i ordning inför varje sommar. Det som finns på plats är kåtor, båt, kanoter & Flotte samt grillplatser med ved.

Sedan finns det kringutrustning som man kan låna vid behov såsom tält och triangiakök med mera. Men tanken är att de som är på läger har med sig den utrustning utöver som passar just deras behov vid lägerdagarna.

Jag vill gärna åka dit!

Är du sugen på vildmarksliv, fiske, kanotpaddling, skoterhajk & sköna stunder i naturen ska du kontakta din närmsta fritidsgård så hjälper dom dig.

 

[smartslider3 slider=2]

 

[fbcomments width=”100%” title=”Kommentera Lögdö Vildmarkscamp”]

Share