Replokaler i Sundsvall

I Sundsvall finns det ett stort antal replokaler som i största del används av ungdomar varierande åldrar. Replokalerna finns utspridda i kommunen då bland fritidsgårdar, Tornhuset i samarbete med studieförbund och i Pipelines lokaler samt privata aktörer .

I december 1999 invigdes nio replokaler i Sidsjön och ett år senare var ytterligare nio klara. I det numera ombyggda snickeriet är verktygen inte längre hyvel och stämjärn, utan nu “snickras” det på att bygga musik med helt andra verktyg. Replokalerna drevs av Sundsvalls Kommun, Ungdomsavdelningen fram till oktober 2015, därefter tog studieförbundet Bilda över driften.

Privata replokaler i alla dess former finns överallt i Sundsvall. Lättast att nå dessa är nog genom privata kontakter och anslag på musikaffärer. Studieförbunden i stan kan också guida dig om du är i behov av att kunna spela musik. Här nedan kommer vi försöka att hålla er uppdaterad vilka replokaler som är lediga.

Tornhuset

Lokalerna invigs i maj 2022!
Kontaktperson: Mona Harr Ströhlein, Enhetschef. Tel: 070-190 3577. Epost: mona.strohlein@sundsvall.se

Fritidsgårdar

Replokalerna kan finnas på fritidsgårdarna och bokas då i så fall i första hand av medlemmar på fritidsgården. Mer information om hur det funkar får du av kontaktpersonen på stället.

Sidsjön

Idag finns 18 akustiskt anpassade replokaler, med generösa gemensamhetsutrymmen. Lokalerna är även handikappanpassade med en ramp vid ingången, som även underlättar in- och utlastning av utrustning. Lokalerna drivs av studieförbundet Bilda. Läs mer om lokalerna.

Kontaktpersoner:
Lillian Bokestig: lilian.bokestig@bilda.nu
Jörgen Wessén: jorgen.wessen@bilda.nu

Övriga replokaler i Sundsvall

Saknas någon replokal?

Tipsa oss om du känner till någon ledig replokal info@ungisundsvall.se

 

Dela denna sida