Det här kan du göra på Tornhuset

Här kan du göra ditt eget arrangemang, visa upp din konst i vår utställningsyta, skapa din egen musik i våra replokaler och studio, utöva kreativt skapande, delta i och starta egna projekt i Sverige och runt om i Europa samt mycket mer.

Fixa ditt eget arrangemang

Har du en idé på ett bra arrangemang och letar lokal? Boka hos oss!
Ta kontakt med oss så kan vi hjälpa dig att komma igång med planeringen och bistå med tankar om finansiering så att det blir ett bra event för både dig och oss. Om du vill kan vi också hjälpa dig att ta fram infomaterial och marknadsföra ditt arrangemang i våra sociala medier.

Maila oss för mer info
Bild från ett cafe

Våra hängytor

Läs mer om alla våra hängytor under flikarna

Caféet

Caféet är hjärtat i kvällsverksamheten som riktar sig till ungdomar i åldern 16-25 år. Här kan du ta en fika, handla enklare mat eller varför inte en chai latte? Caféet är det första rummet du kommer in i efter att du passerat vår entré.

Checka in

När du kommer till oss vill vi att du checkar in, anonymt, via en iPad som står vid ingången. Vi vill gärna veta hur många besökare vi har för att få reda på ”vilka målgrupper saknas i våra lokaler?” Vi vill ju att alla ska hitta till oss!

Hållbarhet

Vi har kran för självservering av kallt och kolsyrat vatten, eftersom vi valt att inte sälja vatten på flaska.
Hos oss källsorterar vi! Du ansvarar själv för att städa undan efter dig och slänga skräp i rätt kärl. Vi kommer göra vårt bästa för att det blir så lätt och tydligt som möjligt.

Boka rum för just det DU vill göra

I caféet kan du be personalen om nyckel till vår ateljé eller vår verkstad, boka mötes- eller studierum, kanske vill du låna kamerautrustning eller kolla in/boka våra replokaler och studios? Prata med oss så hjälper vi dig.

Rockaden

Rockaden ligger i anslutning till vårt café. I lokalen finns en scen, enklare ljud/ljus och projektor. Här kan mindre framträdanden, föreläsningar och andra aktiviteter som exempelvis filmvisning och karaoke äga rum.

Allrummet

En stor och öppen lokal på samma plan som caféet, där du har många möjligheter till olika typer av aktiviteter och event. Här får det plats små och lite större sällskap och lokalen går att möblera utifrån ditt behov.

Kontakta oss så berättar vi mer

Ungdomar som spelare musik

Musikintresserad?

Replokaler

I källarplan finns 4 fullt utrustade replokaler som drivs i samarbete med studieförbunden Bilda, Sensus, Studiefrämjandet och Vuxenskolan. För att låna en av dessa 4 lokaler krävs det att du har en studiecirkel hos något av de ovan nämnda studieförbunden.

Studio

Nere i källarplan finns även Tornhusets Studio A och B samt ett separat inspelningsrum. Tre lokaler utrustade med all teknik du behöver för att producera, skapa och spela in din musik. I Studio A finns även en mysig poddhörna. De här rummen bokar du via oss i personalen eller på vår bokningssida.

Läs mer om musiklokalerna

Släpp kreativiteten fri!

Läs mer om alla våra rum för skapande under flikarna

Studierummet

Perfekt för dig som vill sitta och studera i lugn och ro, kanske skriva CV eller arbeta med foto/film. Rummet är utrustat med två iMac-datorer som har program för film & fotoredigering. Det finns också ett bord med flera sittplatser för mindre sällskap, samt en whiteboardtavla.

Verkstan

Har du en möbel du är trött på? Passa på att ta med den till oss och fräscha upp den! Alla våra verktyg och tillbehör som vi har får du låna utan kostnad.

Har du en cykel du vill reparera? Vi har verktyg och en del material som du kan behöva. För att använda dig av vår verkstad eller veta mer om vad som finns att använda sig av i den, prata med personalen.

Galleriet

Har du konst du vill ställa ut?

I vårt galleri kan du som ung konstnär ställa ut dina verk! Är du kanske studerande och vill använda vår vägg i redovisningssyfte av ex ett projekt? Psst.. du kan även ställa ut tillsammans med vänner/klasskompisar!

Du bokar Galleriet genom att prata med personal på plats eller via mail/telefon.

Det kostar ingenting att boka vår vägg men var ute i tid då det kan vara många som vill ställa ut.

Tiden som din utställning kan ställas ut kan variera mellan 2-4 veckor beroende på hur stort intresse det finns för att ställa ut hos oss.

Vi har väggar att hänga konstverk på, samt två stycken EXPO-skåp som är låsbara där du kan visa upp hantverk.

Som utställare hos oss deltar du i …
att planera din utställning
att hänga/ställa fram på överenskommen tid/datum
att ta ner/plocka undan på överenskommen tid/datum
att ställa iordning för ett vernissage (om du vill ha ett sådant)
att marknadsföra din utställning

Du kommer även bli erbjuden möjlighet att ta fram affischer, Facebook-event och få materialet (utskrivet och digitalt) för att använda dig av i marknadsföringssyfte.

Kontakta oss så berättar vi mer

Ateljén

I vår ateljé finns det utrymmet för massor med olika uttryck! Vill du använda vår air-brush, symaskin eller kanske glasugn? Vill du måla på staffli eller kanske boka in en konstnär som kan lära ut tekniker i hur man ens börjar måla?

Skapande ateljé med Carina Jading
(Se Kommande event & aktiviteter)

Återbruk textil och hållbar design – från oanvändbart till användbart.
Lappa & laga, ändra & fixa till…eller brodera viktiga budskap till dig själv och din omgivning.

Kolla din garderob. Ta med dig klädesplagg som behöver ändras, lagas, pimpas eller fixas till på annat sätt för att bli användbart.

Du får tips och idéer, vägledning och pep så att du kan göra det själv eller tillsammans med kompisar under din kväll i ateljén. Material finns för att du ska komma igång.

Läs mer om våra rum

Dekorativ bild av sidan Ung i Europa

Ung i Europa

Nu har du som ung i Sundsvalls kommun möjlighet att delta i och starta egna projekt i Sverige och runt om i Europa med hjälp av oss. Projekten finansieras till 100% av EU-kommissionen och erbjuder allt från att jobba som volontär, till att starta ett eget lokalt projekt för unga på din ort.

Kom in till oss på Tornhuset så berättar vi mer om Ung i Europa.

Läs mer
Dekorativ bild av kursen

Summer Stage

Tornhuset Summer Stage, en niodagarskurs under sommarlovet på Tornhuset där du mellan 13 – 19 år får möjlighet att fördjupa dig lite mer inom musik eller musikproduktion.

Under de här nio dagarna lär vi känna varandra medan vi spelar och producerar. Det är perfekt för dig som vill spela i band och söker bandkamrater eller om du vill lära dig hur du skriver och spelar in en låt från början till slut.

Kursen är helt kostnadsfri men kräver föranmälan. Anmälan till Summer Stage kommer vara öppen under perioden 1 februari – 7 maj.

Anmäl dig här
Dekorativ bild av Noomaraton

Noomaraton Västernorrland

Noomaraton är Sveriges roligaste filmtävling, där du gör film på tid, i ett lag och får samma givna förutsättningar som alla andra tävlande. Tävlingen sker 31 augusti – 1 september.

Varje lag har 24 timmar på sig att göra en max 5 minuter lång film utifrån givna förutsättningar. Ett filmlag består av 1-4 personer. Alla i laget gör en egen anmälan och fyller i formuläret nedan. Letar du fler lagkamrater? Då kommer du träffa dom på Tornhusets infoträff den 31 maj där vi alla ses och lär känna varandra!

Anmäl dig och ditt lag senast 9 juni!

Anmäl dig här
Dela denna sida