Noomaraton Västernorrland

Noomaraton är Sveriges roligaste filmtävling, där du gör film på tid, i ett lag och får samma givna förutsättningar som alla andra tävlande. Tävlingen sker 31 augusti – 1 september.

Ett filmlag består av 1-4 personer. Alla i laget gör en egen anmälan och fyller i formuläret nedan. Letar du fler lagkamrater? Då kommer du träffa dom på Tornhusets infoträff den 31 maj där vi alla ses och lär känna varandra!

Varje lag har 24 timmar på sig att göra en max 5 minuter lång film utifrån givna förutsättningar. Ni får ta hjälp av skådespelare och statister men filmning och allt som hör till filmarbetet görs av medlemmarna i laget. Filmen får skapas med valfri teknik och all genrer är välkomna (spelfilm, animation, dokumentär). Redigering får användas.

Noomaraton är öppen för alla som bor i Västernorrland – oavsett ålder och filmerfarenhet. Framför allt är det galet kul!

Noomaraton Västernorrland är ett samarbete mellan Tornhuset Sundsvall, NTI gymnasiet Sundsvall och Film i Västernorrland.

Inbjudan till infoträff! Välkommen till en infoträff på Tornhuset torsdag 27 augusti kl. 18.00-20.00

Regler

Deltagande lag har 24 timmar på sig att göra en max 5 minuter lång film utifrån givna förutsättningar (tre platser, tre föremål, ett tema) som offentliggörs vid starten. Förutsättningarna är hemliga fram till starten för att ge alla deltagande lag samma utgångsläge för filmskapandet.

Ett filmlag består av 1-4 personer. Varje lag får ta hjälp av skådespelare och statister men filmning och allt som hör till filmarbetet görs av medlemmarna i laget.

Filmen får skapas med valfri teknik och all genrer är välkomna (spelfilm, animation, dokumentär). Redigering får användas.

Om musik används i filmen ska den vara egenkomponerad eller clearad, det vill säga filmlaget måste ha införskaffat rättigheter av upphovsmakaren för att använda musiken i filmen. Fri katalogmusik (t.ex. från iMovies ljudarkiv) kan också användas. Även bildmaterial ska vara egenskapat, clearat eller komma från fritt arkiv.

Senast kl 09.00 söndagmorgon, 24 timmar efter startskottet, ska den färdiga filmen vara inlämnad till tävlingsledningen där filmlaget tävlar.

Färdig film får vara max 5 minuter. Hur inlämning av färdig film går till varierar från region till region. Inlämnade bidrag lämnas av den regionala tävlingsledningen till en regional jury som utser två filmer som kvalificeras till riksfinalen. Vid riksfinalen utser riks-juryn en nationell vinnarfilm.

Så går tävlingen till

Start

Tävlingen startar kl 09.00 lördagen den 31 augusti. Ett startmejl med de hemliga förutsättningarna skickas till varje lag. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på www.noomaraton.se.

Målgång och inlämning av tävlingsbidrag

Målgången sker på söndagsmorgonen 1 september klockan 09.00 då man senast lämnar in sina bidrag genom att ladda upp dem på YouTube och skicka länken till oss i tävlingsledningen.

  • Ladda upp filmen som Offentlig eller Olistad (ej Privat).
  • Ladda upp filmen i så hög kvalitet som möjligt.
  • Ange lag- och filmtitel i mejlet.
  • E-posta länken senast klockan 09.00 på söndagsmorgonen. Adress fås under tävlingen.

Tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som kommer in senare än 09.00. Däremot är det tillåtet att filmen fortsätter ladda upp på YouTube några minuter efter klockan nio, men mejlet med länk måste vi alltså ha innan tid för målgång.

Praktisk information

De tävlande kommer att kunna uppehålla sig på Tornhuset, Köpmangatan 15 och i NTIs lokaler på Kyrkogatan 21. I NTIs lokaler kommer deltagarna kunna spendera natten, dels för att jobba på sitt bidrag, dels finns där möjlighet att ta med egen sovsäck och ev madrass för att få några timmars sömn. Frukost serveras både lördag och söndag morgon på Tornhuset.

Kamerautrustning finns att låna både på Tornhuset och på NTI. Det går också bra att använda egen kamera, alternativt mobiltelefon. Utrustning för att redigera filmen, samt tekniskt stöd kommer att erbjudas under hela tävlingen på NTI, i form av två mycket kunniga lärare – Håkan och Kent.

Har du frågor om Noomaraton kan du kontakta oss:  
Frida Hjalmarsson: frida.hjalmarsson@sundsvall.se ↗
Nour Hossein: nour.hos.ibrahim.nour.hossein@sundsvall.se ↗

 

Anmäl dig och ditt senast 30 augusti!

Anmäl ditt lag här!
* anger obligatoriska fält

Om dig

Det är helt okej att bara anmäla dig själv. Vi hjälper alla deltagare att skapa lag.

Är du under 16 år?

Skriv in uppgifter om vårdnadshavare. Det går bra att skriva flera på varje rad

Jag är en del av ett lag

Tänk på att ni måste göra en separat anmälan för alla personer i laget. Det gör ni i fälten ovan (Om dig)!
(Skriv Ja eller Nej på frågan)

I och med att du kryssat i denna ruta så medger du att vi får spara kontaktuppgifterna tills vi beviljat eller nekat anmälan. I det fall där anmälan är beviljad så har vi kvar kontaktuppgifter tills aktiviteten är genomförd och avslutad. Alla data raderas därefter! Sundsvalls kommun behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer på www.sundsvall.se/personuppgifter.

 

Dela denna sida