Sportoteket blir nu en permanent verksamhet under namnet Fritidsbanken

Alla sundsvallsbor får möjlighet att låna utrustning för att prova på olika sportaktiviteter.

Inför 2020 ansluter sig Sportoteket till det nationella konceptet Fritidsbanken och kommer därmed även att bredda sin utlåningsverksamhet till att omfatta alla invånare i Sundsvall.

– Vi har sett att det är fler än barn och ungdomar som är intresserade av att ta del av Sportotekets verksamhet. Då vill vi såklart utvidga verksamheten så att alla kan ta del av den, säger Niklas Evaldsson, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Sportoteket, som har drivits i projektform under tre års tid, har gett ungdomar upp till 25 år möjlighet att prova på olika idrotter och aktiviteter genom att låna ut utrustning under en begränsad tid. Nu satsas det ytterligare på folkhälsan genom att ge alla sundsvallsbor, ung som gammal, möjlighet att prova på olika aktiviteter.

– Det kan ju vara en förutsättning att man först får ”prova-på” olika sporter under låneperioden, som är max två veckor, innan man bestämmer sig för val av aktivitet. Våra resultat, särskilt under det senaste året, visar tydligt att fler kommer att röra sig ännu mer och börja med fler idrotter. Jag är övertygad om att det blir en ”vinn-vinn-situation” för många, säger Sportotekets projektledare Per Jutterström.

Läs mer på sundsvall.se

Senast uppdaterad: 2019-11-27, 15:39

Dela denna sida