Unga Magasinet och Sundsvalls fritidsgårdar har hbtq-certifierats

Ungdomsavdelningen har under ett års tid utbildats av RFSL för att bli *hbtq-certifierade. Nu är certifieringen klar och handlingsplanen är godkänd.

Certifikatet innebär en bekräftelse på att Unga Magasinet och Fritidsgårdarna i Sundsvall arbetar strategiskt och målinriktat för att erbjuda ett respektfullt bemötande av personer som besöker verksamheten, samt en god arbetsmiljö för anställda utifrån ett *hbtq-perspektiv.

I certifikatet ingår bland annat att all personal har genomgått en grundläggande hbtq-utbildning i fyra steg, att det finns rutiner för hur nyanställda ska introduceras och att det finns en plan för uppföljning och kvalitetssäkring.

– För Unga Magasinet betyder det att våra besökare kan förvänta sig en inkluderande och trygg mötesplats, där det finns kompetent personal i en verksamhet som jobbar systematiskt med normkritiskt arbete, säger Rebecca Lampinen, fritidsledare på Unga Magasinet.

– Det har varit kul och berikande att genomföra denna utbildning och att implementera det vi sedan tidigare kan och det vi lärt oss i verksamheten. Det har blivit ett riktigt bra lyft för Unga Magasinet som verksamhet men även för Sundsvall i arbetet att vara en stad för alla där vi verkligen gör det goda livet möjligt, säger kollegan Mathilda Genberg.

*begreppet hbtq avser homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner

Mer information om RFSL hbtq-certifiering ↗

Mer information om Unga Magasinet ↗

 

Senast uppdaterad: 2020-09-17, 11:06

Dela denna sida