Matfors fritidsgård vill minska datortid och stillasittande med ett EU-utbyte

Nio ungdomar från Matfors fritidsgård åker på ett EU-utbyte i Irland under 6 dagar tillsammans med Spanien och Irland med start den 28 augusti.

Totalt är det 30 ungdomar som möts och temat för utbytet är hälsosam livsstil och utomhusaktiviteter och skapades av ungdomarna för att minska datortid och stillasittande.

James Mulligan och hans team ser fram emot besöket från Matfors ungdomar.

Det blir även workshops kring ämnet samt matlagning tillsammans. Det blir en hel del informellt lärande när det gäller språk, förhoppningsvis kommer bl.a. engelskan och spanskan att förbättras för eleverna.

Ungdomarna kommer att få prova på en hel del roliga aktiviteter såsom; klättring, vattensport, gym, fjällvandring och vattensport.

– Tanken är att få ungdomarna intresserade och fortsätta hemma med en hälsosam livsstil. Ännu ett viktigt syfte med utbytet är att motverka rasism och främlingsfientlighet.
Vi kommer även att presentera Sverige och bjuda på kanelbullar och ta del av de andras kulturkvällar med EU-quiz. Vi kommer troligtvis beröra svåra ämnen som terrorism då deltagarna från Barcelona är starkt berörda av de senaste attentatet, säger Eva Ström på Matfors fritidsgård.

Följ resan de gör via Matfors fritidsgårds facebooksida

Relaterade inlägg

22 unga från Portugal och Sverige lär sig om ungt ledarskap...
besök 856
Den 8-15 aug är det dags för den andra delen i projektet, då det är de portugisiska ungdomarnas tur att komma till Sundsvall. INTO THE WILD, är ett un...
20 ungdomar från Sundsvall och Lissabon lär sig ledarskap me...
besök 2128
Hur kommer 10 unga människor från södra Europa klara sig om de placeras i en rural-lantlig miljö i norra Sverige? Och tvärtom, hur agerar 10 unga männ...
Vill du delta i ett volontärprojekt i Kaunas Nationalpark i ...
besök 1315
Vi söker dig som är 20-30 år för att delta i ett volontärarbete i Kaunas, Litauen och projektet "Dare to Care" i 6 månader med start 1 april 2017. Äl...
Fritidsgården som skapar gemenskap och framtidstro
besök 1415
En bra fritidsgård kan förhindra att ungdomar hamnar i utanförskap. Fritidsgården i Matfors har utsetts till Sveriges bästa. Gårdens verksamhet anses ...
Share

Kommentera detta

kommentarer