Tack ungdomar för Livet är en fest!

Livet är en fest 2017 i Sundsvall är över för denna gång. En fantastisk ungdomsgrupp tillsammans med ledare från fritidsgårdarna i Sundsvall under ledning av projektledaren Elisabeth Orrre har under 1 år varit med och planerat och genomfört denna festival.

Fritidsgårdar från Borlänge, Gotland, Gävle, Halmstad, Lidingö, Marks, Göteborg, Skellefteå, Staffanstorp, Timrå, Trosa, Umeå, Uppsala och Värmdö kommuner deltog under denna helg tillsammans med Sundsvalls ungdomar.

Invigningen skedde på Tonhallen fredag 26 maj. Ett parad med alla fritidsgårdar vandrade upp till invigningen där det väntades BBQ-grillning och uppträdande av lokala artisterna Hector Brännström, Ava & Agnes med dansarna Nadja, Nadine & Emma och Lovis Åkerström. Som konferencierer såg vi Sundsvallspojkarna Hampus Gröndal och Jonas Nyman.

Festen fortsatte på lördag i Nordichallen med ett helspäckat program där man kunde prova på aktiviteter som Nöjeshallens Segway och Bumper Balls, 3-mannabasket med KFUM Kometerna, brännbollsturnering, Photobooth, Straffskjutning med Sportoteket och mycket annat.

Vinnaren Alexandra Reiser från Sundsvall. Foto Leif Persson

En EPA-Traktor tävling arrangerades där 8 fordon togs ut till finalomröstningen. Publiken fick under ett par timmar rösta fram sin favoritbil. 2900 röster kom in och en vinnare korades senare. Den lycklige vinnaren var Alexandra Reiser från Sundsvall. Bilen är en Volvo 745 från 1988. Bilen är köpt som EPA men Alexandra har plöjt ner en del pengar i den för att få den så här snygg. Strax över 40 000kr behöver du samla ihop för äga gatorna i Sundvall. Sista frågan som ställs är självklart. Vilken wunderbaum är det som gäller? I Alexandras fall är svaret snabbt och säkert! – Artic white, den doftar så fräscht!

Jetbone på scen. Foto: Birgit Othzén

Kvällen avslutades med bankett för de tillresta fritidsgårdarna i Sverige och de arrangerande ungdomarna och ledare. Senare på kvällen fylldes hallen med runt 700 besökare där de fick ta del av liveakter som Naod, Joakim Gissberg, Jetbone, Pato & Denz – Gee Dixon & Moms + överraskning. Kvällen avslutas med disco med DJ Ice.

Fritidsforums ungdomsfestival Livet är en fest anordnas varje år i en svensk stad. Sundsvall stod värd detta år och nästa år är Värmdö kommun värd för denna fantastiska festival.

Relaterade inlägg

Sveriges största fritidsgårdsfestival kommer till Sundsvall ...
besök 2770
Fritidsforums ungdomsfestival Livet är en fest anordnas varje år i en svensk stad, och 2017 har Sundsvall fått äran att arrangera festivalen. Den 26-2...
Vad händer under höstlovet 2018
besök 0
Snart dags för höstlovet 2018!! På måndag 29 oktober kör vi igång med alla lovaktiviteter.
Nu öppnar några fritidsgårdar även på lördagar
besök 415
Tre fritidsgårdar i Sundsvalls kommun väljer nu att ha öppet även på lördagar. Det är Bredsands fritidsgård, Nacksta Fritidsgård och Matfors fritidsgå...
Vad händer under sommarlovet
besök 0
Snart dags för sommarlovet 2018! På måndag 18 juni kör vi igång med alla lovaktiviteter. Gå in och kolla om det är något som ni vill anmäla er till. D...
Share