Sundsvalls fritidsgårdar

I Sundsvall finns idag 13 fritid & föreningsgårdar som är belägna i centrala delen av stan samt i ytterområdena. På fritidsgårdarna kan du ta del av olika typer av aktiviteter med ett gratis medlemskort.

Vill du delta i aktiviteterna på fritidsgårdarna ska du vara 13 år fyllda eller gå i årskurs 6 och skaffa ett medlemskort som är kostnadsfritt – det gör du på fritidsgården!

Varje gård har under åren arbetat fram sitt unika arbetssätt. En del sysslar med media/teknik, andra har riktat in sin verksamhet på demokrati och läger. Hur fritidsgården nära dig jobbar får du information om hos fritidsledarna på plats.


Alnö fritidsgård ligger centralt på Alnö, i Vibackehuset, tillsammans med skola och bibliotek. Du som går i årskurs 6 eller fyllda 13 år är välkommen till oss.  Här kan du spela biljard, pingis, TV-spel eller bara fika och umgås eller badkvällar, biobesök och tjejgrupper. Killgrupper ordnas om intresse finns. Har du förslag på verksamhet eller vill utnyttja våra lokaler? Hör av dig till oss på Alnögården!

Tel: 060-19 97 66 
Hemsida: www.alnogarden.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Enhetschef: Roger Norrman

Öppettider
Månd 16.30-21.30
Onsd 16.30-21.30
Fred 17.30-23.30

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...


Visa större karta


Bredsands Fritidsgård – mötesplatsen för områdets ungdomar – är beläget en liten bit nedanför Bredsands skola i Strandparkens första höghus. Vi har dock kort promenadväg både till skogen och havet med fin badstrand. Lokalerna är i två plan. Bostadsområdet består av både villa- och hyreshusbebyggelse och här i området bor många barn och ungdomar som vi hälsar välkomna till Fritidsgården. Vi har öppet för dig som fyllt 13 år eller går i 6:e klass

Tel: 060-658 51 09
Hemsida: www.bredsandsgarden.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Enhetschef: Johanna Andersson

Öppettider
Månd 16.30-21.30
Onsd 16.30-21.30
Fred 17.00-23.00
Lörd 18.00-23.00 (Från 29/9 - 22/12)

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...


Visa större karta


Centrumvillan är ett allaktivitetshus som ligger i Granloholm. Här finns det närhet till affär, kyrka, restauranger och fritids, dagis och Sticksjö skola som ligger i anknytning till Centrumvillan. Bibliotek och danslokal finns inne i Centrumvillan. På Centrumvillan finns det möjligheter att hyra lokaler. Vi har samlingssal, gymnastiksal, replokal, keramiklokal. Ett mötesrum där du och din förening kan ha möten. Ibland har vi olika arrangemang i samlingssalen som föredrag eller teater. Har du förslag och idéer så kom med dem och vi hjälper dig med lokal.

Profil
Media/teknik i ett jämställt perspektiv

Tel: 060-19 17 66
Hemsida: www.centrumvillan.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Enhetschef: Carina Seger

Öppettider
Månd-torsd 17.00-21.30
Fred 17.00-23.00

Inlägg från centrumvillan.se

 • Centrumvillan går på fotboll -

  Onsdag den 31 okt kl. 19 går vi på GIF Sundsvall – Hammarby sista anmälningsdag är måndag den 29 okt. Vi har begränsat antal fribiljetter till ungdomar. […]

 • Lasergame på höstlovet. -

  Centrumvillan åker till södra berget och spelar lasergame på södra berget. samling kl. 18. Begränsat antal platser […]

 • Spökvandring -

  Spökvandring Fredag den 26 okt. kl. 18 för årskurs 6-9. Biblioteket har ryslig läsning måndag den 29 okt. kl. 13. ålder 9-12 år. Inget för mörkrädda personer. &nbs […]

Kommande evenemang

Höstcupen 2018 på Centrumvillan 1 Nov 2018, 10:00 - 17:00

Five a side fotboll i Sticksjöskolans idrottshall. Max 8 spelare per lag. Begränsat antal lag kan delta så först till kvarn gäller!

Granlo Fritidsgård ligger i bottenvåningen av Högoms skola. Här vill vi ha roligt! På fredagarna har vi turneringar och lekar i gymnastiksalen och efter det dansar vi Disco hela kvällen. Du kan även spela biljard, pingis, TV- och sällskapsspel, surfa på nätet eller bara fika och umgås.

Vi jobbar med delaktighet, så det är ungdomarna som jobbar i vårt café. Du kan även starta egna intresseföreningar hos oss. Vi jobbar med jämställdhet, jämlikhet och likabehandling.

Vi vill främja en god hälsa och ge trygghet för dig som ungdom så vi har drog, tobaks och energidrycksförbud på Granlo Fritidsgård.

Tel: 060-658 34 11
Epost: info@granlogarden.se 
Hemsida: www.granlogarden.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Bilddagboken: Följ oss på Bilddagboken  
Enhetschef: Eva Ström

Öppettider
Månd 17.00-21.30
Onsd 17.00-21.30
Fred 18.00-23.30

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...


Visa större karta

hareborg
Indals Fritidsgård är inrymd i Häreborg allaktivitetshus. Vi verkar i samma lokaler som bl.a. bibliotek, biograf, pizzeria. Här kan du spela biljard, pingis, TV-spel eller bara fika och umgås. Disco, filmvisning, turneringar, biobesök, etc. Vi har aktiviteter som Biljard, Pingis, Innebandy, Tv-spel, Datorer. Vi anordnar även tema aktiviteter av olika slag.

Öppettider: Måndagar och Onsdagar kl 17.30-21.30. 

Tel: 073-2712618
Hemsida: www.hareborg.se
Ansvarig: Mattias Vestin

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...

Visa större karta


Fritidsgården i Liden ligger i Lidens skola där vi samnyttjar uppehållsrum med angränsande lokaler tillsammans med skola. Hos oss kan du använda datorer, spela olika sorters sällskapsspel . Under året så gör vi olika resor till bad och skidåkning.

Hos oss erbjuder vi:
En mötesplats för ungdomar från 12 – 18 år.
En drog och nikotinfri miljö.
En trygg miljö med engagerad personal.
En möjlighet till skapande verksamhet.

Öppettider: Tisdagar och torsdagar kl 17.30-21.30. (Start 1 september)

Tel: 073-2712618
Ansvarig: Mattias Vestin


Visa större karta


Gården

Fritidsgården drivs som en traditionell gård med öppen verksamhet och efter kulturnämndens intentioner. Vi har många ungdomar som befinner sig i våra lokaler och som engagerar sig i olika frågor.

Entreprenörerna
Ger barn och ungdomar större möjligheter att delta och påverka. Syftet är att stödja ungdomarna aktiva deltagande i fritidsgårdens verksamhetsplanering, i de beslut som fattas samt i budget- och ekonomifrågor. Att man lyssnar även på dem och ge dem möjligheter att delta och påverka. Målet för LAC:s entreprenörer är att ge barnen och ungdomarna goda erfarenheter av att medverka i beslutsfattandet, så att effekterna av denna medverkan även märks i deras boende- och livsmiljö.

Mot en ny verksamhetskultur
Det enda sättet att lära in demokratibegreppet är att verka i en demokratisk kultur. Viljan och förmågan att sköta gemensamma frågor är en del av människans sociala kapital och det är väsentligt att kunna arbeta i grupp. Det viktigt att kunna argumentera, förhandla i och om frågor samt att kunna kompromissa. Det är, överhuvudtaget, viktigt att kunna skapa en gemensam välfärd tillsammans med andra. Dessa förmågor får barn och ungdomar öva upp sig i, genom LAC:s ungdomsråd.

Attityder
Vi har nolltolerans när det gäller rasism, sexism våld, och droger. Vi uppmanar ungdomarna att vårda det språkliga arvet och bemöta varandra med respekt.

Mål
En ledstjärna för oss är att verksamheten ska uppfylla kommunens riktlinjer för ungdoms- och fritidsverksamhet (“En gård för alla”) . Vi har som mål att stötta och utveckla ungdomarna till fria och tänkande individer som vågar tro på sin egen handlingskraft. Ungdomarna skall ha en vuxenkontakt. De skall kunna verka i grupp, vara delaktiga i beslut och kunna ta ansvar. De skall utvecklas i det de är intresserade av samt vara fysiskt aktiva. Vi arbetar drogförebyggande samt i en gemenskap. Verksamhetens syfte är att ungdomar och vuxna ska kunna ha en samlingspunkt i området.

Profil “Vi verkar för alla och alla ska ha möjlighet till att delta.”

Tel: 060-53 63 24
Hemsida: www.ljusta.se
Ansvarig: Kari Lehto

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...


Visa större karta

Matfors Fritidsgård, är en modern fritidsgård i ett gammalt anrikt hus mittemot brandstationen i bruksområdet. Vår profil är kreativitet då verksamheten är främst inriktad mot skapande verksamhet, och inkluderar konst, hantverk och musik.

Några av våra populära arrangemang är spökhus och tävlingar. Förutom pingis och biljard har vi ett gym, biorum, repolokal och en midistudio. Vi har även en Mekverkstad för bl.a EPA-traktorer. Varje månad hyr vi idrottshallen och badet för att idrotta och leka. Varje vecka arrangeras ”Walk and Talk” för att främja god hälsa och samvaro.

Läger i Lögdö Vildmark samt nöjes och aktivitetsresor är populära sommaraktiviteter. Utanför huset finns en gård med basketplan samt grillplats.

Vi jobbar med delaktighet, så det är ungdomarna som jobbar i vårt café. Du kan även starta egna intresseföreningar hos oss. Vi jobbar med jämställdhet, jämlikhet och likabehandling.

Vi vill främja en god hälsa och ge trygghet för dig som ungdom så vi har drog, tobaks och energidrycksförbud på Matfors Fritidsgård.

Om du vill nå oss, så kan du ringa på tel: 060-658 51 08, 073 270 94 69 eller skicka ett mail till:

Personal: Jonas Sjödin
jonas.sjodin@sundsvall.se
Personal: Birgit Othzen
birgit.othzen@sundsvall.se
Personal: Gunilla Flodin
gunilla.flodin@sundsvall.se

Enhetschef: Eva Ström:
eva.strom@sundsvall.se

Facebook: Följ oss på Facebook
Hemsida: www.matforsgarden.se

Öppettider
Tisd 16.00-21.00
Onsd 16.00-21.00
Fred 18.00-24.00
Lörd 18.00-23.00 (Från 22/9)

 

Kommande evenemang i Matfors

Inget inbokat ännu...


Visa större karta


Nacksta Fritidsgård är en attraktiv mötesplats för områdets ungdomar.
Vi vill under fria former underlätta och ge utrymme för ungdomars möten. Fritidsgården erbjuder både fast och spontan verksamhet för ungdomar i åldern 12 till 16år. Verksamheten är drogfri.

På fritidsgården finns möjlighet att spela pingis och biljard.
I vår nya ”Salong” kan man bland annat lära sig att sätta in hårförlängning, sköta om sina naglar m.m.

Vi har även DJ-utrustning och erbjuder ungdomar som är intresserade kurser i ämnet.
Det gäller även vår fullt utrustade inspelningsstudio.
I vårt café finns två datorer med Internetuppkoppling.
Vi har utrustning som gör det möjligt att designa och trycka egna motiv på t-shirts.
Dessutom så har vi tillgång  till skolans gymnastikhall två kvällar i veckan.

Tel: 060-19 25 24
Hemsida: www.nackstafritidsgard.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Enhetschef: Elisabeth Orre

Öppettider
Månd 17.30-21.30
Tisd 17.30-21.30
Torsd 17.30-21.30
Fred 17.30-23.30
Lörd 18.00-23.00 (Till och med 29 december)

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...


Visa större karta


Välkommen till Opalen, allaktivitetshuset i Kvissleby, fritidsgården med skapande verksamhet som profil!  Här finns olika sorters fritidsverksamhet - biljard, replokaler, inspelningsstudio, skapande verksamhet, bibliotek, café och mycket annat! Vi har gruppverksamhet baserat på era önskemål, exempel på grupper är teatergrupp, cafégrupp samt skapargrupp!
Vi riktar oss till dig mellan 12-18år.

Biograf
Hösten 2014 var det så dags för ännu en invigning av våra lokaler när filminstitutet tillsammans med kommunen beslutade om att digitalisera vår biosalong. Idag stoltserar vi med 317 sittplatser vilket gör vår salong till den näst största i Sundsvall!

Öppettider: mån-ons 16.00-21.00 fre 18.30-23.30.

Tel:
060-19 26 70
Hemsida: www.opalen-sundsvall.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Enhetschef: Johanna Andersson

Öppettider
Månd-onsd 16.00-21.00
Fred 18.00-23.30

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...

bioopalen

Kommande filmer    boka-90

 • Smallfoot

  21/10/2018 - 15:00 - 16:45 Animerat/FamiljAnimerad, Familjefilm, Från 7år, 1 tim 36 min Nu vänds den legendariska myten om Bigfoot upp-och-ner när den unga och energiska […]

 • LYRRO Ut & Invandrarna

  21/10/2018 - 19:00 - 21:00 KomediKomedi, Barntillåten, 1 tim 50 min BORTA BRA MEN HEMMA BÄST? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. LYRRO - IN OCH […]

 • Unga Astrid

  24/10/2018 - 15:00 - 17:00 DramaDrama, Från 7 år, 2 tim 03 min När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en […]

 • LYRRO Ut & Invandrarna

  24/10/2018 - 19:00 - 21:00 KomediKomedi, Barntillåten, 1 tim 50 min BORTA BRA MEN HEMMA BÄST? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. LYRRO - IN OCH […]

 • Lustiga små kryp

  29/10/2018 - 13:00 - 14:30 Animerat/FamiljKomedi, Familjefilm, Barntillåten, 1 tim 28 min GRATIS för dig mellan 6 till 15 år När Apollo, en rolig och godhjärtad […]

 • Superhjältarna 2

  29/10/2018 - 13:00 - 15:00 Animerat/FamiljKomedi, Familjefilm, Från 7år, 2 tim 05 min GRATIS för dig mellan 6 till 15 år   Allas vår […]

 • Hotell Transylvanien 3

  30/10/2018 - 13:00 - 14:30 Animerat/FamiljKomedi, Familjefilm, Från 7år, 1 tim 37 min GRATIS för dig mellan 6 till 15 år   I HOTEL TRANSYLVANIEN 3 får vi […]

 • Ensamma i rymden

  31/10/2018 - 13:00 - 14:30 FamiljefilmFamiljefilm, Från 7år, 1 tim 23 min GRATIS för dig mellan 6 till 15 år   ALONE IN SPACE är en äventyrlig, varm och […]

 • Book Club

  31/10/2018 - 15:00 - 16:45 KomediKomedi, Barntillåten, 1 tim 43 min Diane (Diane Keaton) är nybliven änka efter 40 års äktenskap. Vivian (Jane Fonda) njuter av män […]

 • LYRRO Ut & Invandrarna

  31/10/2018 - 19:00 - 21:00 KomediKomedi, Barntillåten, 1 tim 50 min BORTA BRA MEN HEMMA BÄST? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. LYRRO - IN OCH […]


Visa större karta

 


Vi finns i Skönsbergs Folkets Hus. Här finns ungdomsverksamhet med café, datorer, Internet, biljard och mycket mer! Kontakta fritidsledarna för information. Varje kväll har vi kompetent och engagerad personal som regelbundet fortbildas i ungdomsarbetet. Skönsbergs fritidsgård är en mötesplats för områdets ungdomar från 13 år eller årkurs 6. Vi lovar att mobbing och andra kränkande handlingar samt andra destruktiva handlingar som uppmärksammas på fritidsgården avbryts och hanteras enligt vår handlingsplan.

Vi lovar även ett bra bemötande i en relationsskapande miljö. Vi kontaktar föräldrar när vi påträffar ungdomar påverkade av alkohol och droger.

Tel: 060-19 17 77
Hemsida: www.skonsbergsgarden.se
Facebook: Följ oss på Facebook 
Enhetschef: Roger Norrman

Öppettider
Månd 17.00-21.30
Onsd 17.00-21.30
Fred 17.00-23.30

Kommande evenemang i Skönsberg

Inget inbokat ännu...


Visa större karta

 


Skönsmohuset är en naturlig mötesplats för alla åldrar. Här finns äldreboende, hobbylokaler, snickeri, vävstuga, biljard, uthyrningslokaler, Bibliotek, restaurang, föräldrakooperativt fritids ”Loppan” och Skönsmons Fritidsgård – träffpunkten för Skönsmon-Södermalm´s ungdomar. Våra stora lokaler ger massor av möjligheter till aktiviteter och kreativt skapande men är även en mysig plats för att bara slappna av och finnas till på.

Tel: 060-658 34 10
Hemsida: www.skonsmogarden.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Enhetschef: Elisabeth Orre

Öppettider
Måndagar 17.30 – 21.30 Tillsammans med Fritid för Alla ( 20.00 för åk 6 )
Tisdag 17.30 – 21.30 ( 20.00 för åk 6 )
Onsdag 17.30 – 20.30 OBS! Riktad verksamhet för funktionshindrade ungdomar
Torsdag 17.30 -21.30 ( 20.00 för åk 6 )
Fredag 17.30 – 23.30 ( 21.30 för åk 6)

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...


Visa större karta

 


Välkommen till Stödehuset, allaktivitetshuset. Vi har öppet för ungdomar från årskurs 7 och uppåt. Måndag & Onsdag har vi även öppet för årskurs 6. Medlemskortet för ett läsår är gratis och hämtas på fritidsgården. Hit kan du komma och spela biljard, spela tv-spel, bada, basta, använda våra publika datorer som är gratis eller ta en fika i vårat café och umgås med kompisar. All verksamhet är naturligtvis drogfri.

Öppettider:
Måndag 18-21 (Från årskurs 6 och uppåt..)
Onsdag 18-21 (Från årskurs 6 och uppåt..)
Fredag 18-23  (Från årskurs 7 och uppåt..)

Tel: 060-658 34 15
Facebook: Följ oss på Facebook
Ansvarig: Patrik Söderberg

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...

 


Visa större karta

Här finns vi!!   (Större karta)

Share