Sundsvalls fritidsgårdar

I Sundsvall finns idag 13 fritid & föreningsgårdar som är belägna i centrala delen av stan samt i ytterområdena. På fritidsgårdarna kan du ta del av olika typer av aktiviteter med ett gratis medlemskort.

Vill du delta i aktiviteterna på fritidsgårdarna ska du vara 13 år fyllda eller gå i årskurs 6 och skaffa ett medlemskort som är kostnadsfritt – det gör du på fritidsgården!

Varje gård har under åren arbetat fram sitt unika arbetssätt. En del sysslar med media/teknik, andra har riktat in sin verksamhet på demokrati och läger. Hur fritidsgården nära dig jobbar får du information om hos fritidsledarna på plats.


Alnö fritidsgård ligger centralt på Alnö, i Vibackehuset, tillsammans med skola och bibliotek. Du som går i årskurs 6 eller fyllda 13 år är välkommen till oss.  Här kan du spela biljard, pingis, TV-spel eller bara fika och umgås eller badkvällar, biobesök och tjejgrupper. Killgrupper ordnas om intresse finns. Har du förslag på verksamhet eller vill utnyttja våra lokaler? Hör av dig till oss på Alnögården!

Tel: 060-19 97 66 
Hemsida: www.alnogarden.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Föreståndare: Roger Norrman

Öppettider
Månd 16.30-21.30
Onsd 16.30-21.30
Fred 17.30-23.30

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...


Visa större karta


Bredsands Fritidsgård – mötesplatsen för områdets ungdomar – är beläget en liten bit nedanför Bredsands skola i Strandparkens första höghus. Vi har dock kort promenadväg både till skogen och havet med fin badstrand. Lokalerna är i två plan. Bostadsområdet består av både villa- och hyreshusbebyggelse och här i området bor många barn och ungdomar som vi hälsar välkomna till Fritidsgården. Vi har öppet för dig som fyllt 13 år eller går i 6:e klass

Tel: 060-658 51 09
Hemsida: www.bredsandsgarden.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Föreståndare: Johanna Andersson

Öppettider
Månd 16.30-21.30
Onsd 16.30-21.30
Fred 17.00-23.00

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...


Visa större karta


Centrumvillan är ett allaktivitetshus som ligger i Granloholm. Här finns det närhet till affär, kyrka, restauranger och fritids, dagis och Sticksjö skola som ligger i anknytning till Centrumvillan. Bibliotek och danslokal finns inne i Centrumvillan. På Centrumvillan finns det möjligheter att hyra lokaler. Vi har samlingssal, gymnastiksal, replokal, keramiklokal. Ett mötesrum där du och din förening kan ha möten. Ibland har vi olika arrangemang i samlingssalen som föredrag eller teater. Har du förslag och idéer så kom med dem och vi hjälper dig med lokal.

Profil
Media/teknik i ett jämställt perspektiv

Tel: 060-19 17 66
Hemsida: www.centrumvillan.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Föreståndare: Carina Seger

Öppettider
Månd-torsd 17.00-21.30
Fred 17.00-23.00

Inlägg från centrumvillan.se

 • Paintball -

  Onsdag den 11 juli kl. 11 åker vi till Camp Mid adventure och spelar paintball. […]

 • Läger på Lögdö. -

  Onsdag den 27 juni och 25 juli sover vi över en natt i vildmarken. Vi umgås, fiskar och badar. […]

 • Vattensport -

  Häng med på vattensport åk Bananbåt och åkringar mm. torsdag 12 juli kl. 11 åker vi från Centrumvillan gratis aktivitet. […]

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...


Granlo Fritidsgård ligger centralt i Granlo i bottenvåningen av Högoms skola.Här vill vi ha roligt! Vi brukar spela spel och sjunga karaoke På fredagarna har vi tillgång till gymnastiksalen och efter idrottandet brukar vi äta ”Fredagsgott”. Du kan även spela biljard, pingis, TV-spel, surfa på nätet eller bara fika och umgås. Tjejgrupp har vi varje tisdag då ämnen såsom smink, spöken och jämlikhet avhandlas.

Tel: 060-658 34 11
Hemsida: www.granlogarden.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Bilddagboken: Följ oss på Bilddagboken  
Föreståndare: Eva Ström

Öppettider
Månd 17.00-21.30
Onsd 17.00-21.30
Fred 18.00-23.30

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...


Visa större karta

hareborg
Indals Fritidsgård är inrymd i Häreborg allaktivitetshus. Vi verkar i samma lokaler som bl.a. bibliotek, biograf, pizzeria. Fritidsgården samverkar även med Indals musikforum, där lokala band aktivt utvecklas med ledare från bl.a. fritidsgården. Här kan du spela biljard, pingis, TV-spel eller bara fika och umgås. Vi har komplett utrustad replokal*, disco, filmvisning, turneringar, biobesök, etc. Vi har aktiviteter som Biljard, Pingis, Innebandy, Tv-spel, Datorer, Solarium, Bastu Vi anordnar även tema aktiviteter av olika slag.

Öppettider: Måndagar och Onsdagar kl 17.30-21.30. (Start 1 september)

Tel: 073-2712618
Hemsida: www.hareborg.se
Ansvarig: Mattias Vestin

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...

Visa större karta


Fritidsgården i Liden ligger i Lidens skola där vi samnyttjar uppehållsrum med angränsande lokaler tillsammans med skola. Hos oss kan du använda datorer, spela olika sorters sällskapsspel . Under året så gör vi olika resor till bad och skidåkning.

Hos oss erbjuder vi:
En mötesplats för ungdomar från 12 – 18 år.
En drog och nikotinfri miljö.
En trygg miljö med engagerad personal.
En möjlighet till skapande verksamhet.

Öppettider: Tisdagar och torsdagar kl 17.30-21.30. (Start 1 september)

Tel: 073-2712618
Ansvarig: Mattias Vestin


Visa större karta


Gården

Fritidsgården drivs som en traditionell gård med öppen verksamhet och efter kulturnämndens intentioner. Vi har många ungdomar som befinner sig i våra lokaler och som engagerar sig i olika frågor.

Entreprenörerna
Ger barn och ungdomar större möjligheter att delta och påverka. Syftet är att stödja ungdomarna aktiva deltagande i fritidsgårdens verksamhetsplanering, i de beslut som fattas samt i budget- och ekonomifrågor. Att man lyssnar även på dem och ge dem möjligheter att delta och påverka. Målet för LAC:s entreprenörer är att ge barnen och ungdomarna goda erfarenheter av att medverka i beslutsfattandet, så att effekterna av denna medverkan även märks i deras boende- och livsmiljö.

Mot en ny verksamhetskultur
Det enda sättet att lära in demokratibegreppet är att verka i en demokratisk kultur. Viljan och förmågan att sköta gemensamma frågor är en del av människans sociala kapital och det är väsentligt att kunna arbeta i grupp. Det viktigt att kunna argumentera, förhandla i och om frågor samt att kunna kompromissa. Det är, överhuvudtaget, viktigt att kunna skapa en gemensam välfärd tillsammans med andra. Dessa förmågor får barn och ungdomar öva upp sig i, genom LAC:s ungdomsråd.

Attityder
Vi har nolltolerans när det gäller rasism, sexism våld, och droger. Vi uppmanar ungdomarna att vårda det språkliga arvet och bemöta varandra med respekt.

Mål
En ledstjärna för oss är att verksamheten ska uppfylla kommunens riktlinjer för ungdoms- och fritidsverksamhet (“En gård för alla”) . Vi har som mål att stötta och utveckla ungdomarna till fria och tänkande individer som vågar tro på sin egen handlingskraft. Ungdomarna skall ha en vuxenkontakt. De skall kunna verka i grupp, vara delaktiga i beslut och kunna ta ansvar. De skall utvecklas i det de är intresserade av samt vara fysiskt aktiva. Vi arbetar drogförebyggande samt i en gemenskap. Verksamhetens syfte är att ungdomar och vuxna ska kunna ha en samlingspunkt i området.

Profil “Vi verkar för alla och alla ska ha möjlighet till att delta.”

Tel: 060-53 63 24
Hemsida: www.ljusta.se
Ansvarig: Kari Lehto

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...


Visa större karta


Matfors Fritidsgård, är en nyrenoverad (år 2012), modern fritidsgård i ett gammalt anrikt hus mittemot brandstationen i bruksområdet. Vår profil är kreativitet då verksamheten är främst inriktad mot skapande verksamhet, och inkluderar konst, hantverk och musik.

Några av våra pupulära arrangemang är spökhus och discon. Förutom pingis och biljard har vi ett gym, biorum, repolokal och en midistudio. Vi samarbetar tätt med föreningar och andra aktörer inom ungdomsområdet i Matfors med omnejd.

Läger i Lögdö Vildmark, Livet är en fest samt nöjesresor är pupulära sommaraktiviteter. Utanför huset finns en gård med basketplan samt grillplats.

Om du vill nå oss, så kan du ringa på tel: 060-658 51 08, 073 270 84 69 eller skicka ett mail till:

Personal: Jonas Sjödin
jonas.sjodin@sundsvall.se
Personal: Birgit Othzen
birgit.othzen@sundsvall.se
Personal: Gunilla Flodin
gunilla.flodin@sundsvall.se

Föreståndare: Eva Ström:
eva.strom@sundsvall.se

Facebook: Följ oss på Facebook
Hemsida: www.matforsgarden.se

Öppettider
Tisd 16.00-21.00
Onsd 16.00-21.00
Fred 18.00-24.00

 

Kommande evenemang i Matfors

Inget inbokat ännu...


Visa större karta


Nacksta Fritidsgård är en attraktiv mötesplats för områdets ungdomar.
Vi vill under fria former underlätta och ge utrymme för ungdomars möten. Fritidsgården erbjuder både fast och spontan verksamhet för ungdomar i åldern 12 till 16år. Verksamheten är drogfri.

På fritidsgården finns möjlighet att spela pingis och biljard.
I vår nya ”Salong” kan man bland annat lära sig att sätta in hårförlängning, sköta om sina naglar m.m.

Vi har även DJ-utrustning och erbjuder ungdomar som är intresserade kurser i ämnet.
Det gäller även vår fullt utrustade inspelningsstudio.
I vårt café finns två datorer med Internetuppkoppling.
Vi har utrustning som gör det möjligt att designa och trycka egna motiv på t-shirts.
Dessutom så har vi tillgång  till skolans gymnastikhall två kvällar i veckan.

Tel: 060-19 25 24
Hemsida: www.nackstafritidsgard.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Föreståndare: Per Backberg

Öppettider
Månd 17.30-21.30
Tisd 17.30-21.30
Torsd 17.30-21.30
Fred 17.30-23.30

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...


Visa större karta


Välkommen till Opalen, allaktivitetshuset i Kvissleby, fritidsgården med skapande verksamhet som profil!  Här finns olika sorters fritidsverksamhet - biljard, replokaler, inspelningsstudio, skapande verksamhet, bibliotek, café och mycket annat! Vi har gruppverksamhet baserat på era önskemål, exempel på grupper är teatergrupp, cafégrupp samt skapargrupp!
Vi riktar oss till dig mellan 12-18år.

Biograf
Hösten 2014 var det så dags för ännu en invigning av våra lokaler när filminstitutet tillsammans med kommunen beslutade om att digitalisera vår biosalong. Idag stoltserar vi med 317 sittplatser vilket gör vår salong till den näst största i Sundsvall!

Öppettider: mån-ons 16.00-21.00 fre 18.30-23.30.

Tel:
060-19 26 70
Hemsida: www.opalen-sundsvall.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Föreståndare: Johanna Andersson

Öppettider
Månd-onsd 16.00-21.00
Fred 18.00-23.30

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...

bioopalen

Kommande filmer    boka-90

 • Dansa Först

  28/08/2018 - 18:00 - 19:30 Dans & MusikDans & Musik, fr 15 år, 1 tim 37 min När Lisa drabbas av en bilolycka och faller i koma får Adam reda på att hon har varit […]


Visa större karta

 


Vi finns i Skönsbergs Folkets Hus. Här finns ungdomsverksamhet med café, datorer, Internet, biljard och mycket mer! Kontakta fritidsledarna för information. Varje kväll har vi kompetent och engagerad personal som regelbundet fortbildas i ungdomsarbetet. Skönsbergs fritidsgård är en mötesplats för områdets ungdomar från 13 år eller årkurs 6. Vi lovar att mobbing och andra kränkande handlingar samt andra destruktiva handlingar som uppmärksammas på fritidsgården avbryts och hanteras enligt vår handlingsplan.

Vi lovar även ett bra bemötande i en relationsskapande miljö. Vi kontaktar föräldrar när vi påträffar ungdomar påverkade av alkohol och droger.

Tel: 060-19 17 77
Hemsida: www.skonsbergsgarden.se
Facebook: Följ oss på Facebook 
Föreståndare: Roger Norrman

Öppettider
Månd 17.00-21.30
Onsd 17.00-21.30
Fred 17.00-23.30

Kommande evenemang i Skönsberg

Inget inbokat ännu...


Visa större karta

 


Skönsmohuset är en naturlig mötesplats för alla åldrar. Här finns äldreboende, hobbylokaler, snickeri, vävstuga, biljard, uthyrningslokaler, Bibliotek, restaurang, föräldrakooperativt fritids ”Loppan” och Skönsmons Fritidsgård – träffpunkten för Skönsmon-Södermalm´s ungdomar. Våra stora lokaler ger massor av möjligheter till aktiviteter och kreativt skapande men är även en mysig plats för att bara slappna av och finnas till på.

Tel: 060-658 34 10
Hemsida: www.skonsmogarden.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Föreståndare: Per Backberg

Öppettider
Måndagar 17.30 – 21.30 Tillsammans med Fritid för Alla ( 20.00 för åk 6 )
Tisdag 17.30 – 21.30 ( 20.00 för åk 6 )
Onsdag 17.30 – 20.30 OBS! Riktad verksamhet för funktionshindrade ungdomar
Torsdag 17.30 -21.30 ( 20.00 för åk 6 )
Fredag 17.30 – 23.30 ( 21.30 för åk 6)

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...


Visa större karta

 


Välkommen till Stödehuset, allaktivitetshuset. Vi har öppet för ungdomar från årskurs 7 och uppåt. Måndag & Onsdag har vi även öppet för årskurs 6. Medlemskortet för ett läsår är gratis och hämtas på fritidsgården. Hit kan du komma och spela biljard, spela tv-spel, bada, basta, använda våra publika datorer som är gratis eller ta en fika i vårat café och umgås med kompisar. All verksamhet är naturligtvis drogfri.

Öppettider:
Måndag 18-21 (Från årskurs 6 och uppåt..)
Onsdag 18-21 (Från årskurs 6 och uppåt..)
Fredag 18-23

Tel: 060-658 34 15
Facebook: Följ oss på Facebook
Ansvarig: Patrik Söderberg

Kommande evenemang

Inget inbokat ännu...

ungdomstraning-stodehuset


Visa större karta

Här finns vi!!   (Större karta)

Share